bewust-reageren-by-matthijs-hamster

Mindfulness zorgt voor meer keuzevrijheid

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder piekergedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen, waardoor je brein optimaal kan functioneren. Bij vooruitstrevende bedrijven als Google, IBM en Nike doen ze het.

Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met Mindfulness. In mijn vorige blog schreef ik hoe mindfulness en meditatie ervoor kunnen zorgen dat je beter kunt omgaan met moeilijke dingen. Het zorgt er ook voor dat je beter kunt bepalen hoe je op bepaalde situaties reageert.

Reden 6: Mindfulness zorgt voor meer keuzevrijheid

Door mindfulness word je je bewust van de keuzevrijheid die je hebt om op situaties te reageren. Vaak reageren we namelijk op de automatische piloot. Onze reactie op een situatie die zich voordoet is dan zo snel en impulsief dat we nauwelijks in de gaten hebben dat we een keuze hebben: we kunnen zelf bepalen hoe we op die situatie reageren.

Het heft in eigen hand

Door mindfulness leer je met aandacht te kijken naar situaties die zich voordoen. Je leert je automatische gedachten en reactiepatronen kennen en leert hoe je je minder kunt laten leiden door je automatische piloot. Jij neemt het heft in handen en reageert niet telkens op een zelfde manier impulsief op situaties of mensen.

Mindfulness is gezond

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het hebben van keuzevrijheid in je reacties is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om ermee te beginnen.


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...