Op 3 mei volgden meer dan 30 Young Professionals het seminar Het Effect van Voeding. Energie houden, er goed uit zien en gezond blijven. Zo doe je dat. Sfeerimpressie.

Mindfulness vermindert stress

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder pieker gedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. Bij vooruitstrevende bedrijven als Google, IBM en Nike doen ze het. Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met Mindfulness.

1. Mindfulness vermindert stress

Spanning is gezond. Het zorgt er voor dat je extra alert bent wanneer je moet presteren.Voortdurende spanning kan leiden tot stress. En wanneer deze stress chronisch wordt, kan dat resulteren in een burn-out. Wist je dat een op de tien werkende Nederlanders lijdt aan een burn-out?

Versneld ouder worden

Langdurige stress kan onder meer zorgen voor een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten, maagzweren, angst, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, depressie, zwaarlijvigheid en versnelde veroudering. Regelmatig mediteren en mindful (achtzaam) leven, helpen opgehoopte spanning en stress los te laten, weer in contact met jezelf te komen en te luisteren naar de stresssignalen van je lichaam. Wetenschappelijke studies hebben keer op keer laten zien dat mindfulness bijdraagt aan het verlagen van je stresslevel.

Minder stress = cadeau voor je lichaam en geest

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. De vermindering van stress is slechts een reden die mindfulness de moeite waard maakt om toe te passen in je leven. Lees meer redenen waarom mindful leven ook iets voor jou is.


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...