Zo werken millennials en Generatie Z het liefst samen

samenwerken - Zo werken millennials en Generatie Z het liefst samen - pexels-yan-krukov-7693195

Van jongeren wordt gezegd dat ze alles leuk willen vinden. En wees eerlijk, geef ze eens ongelijk. Helemaal als je beseft dat het voor hen één van de belangrijkste aantrekkingskrachten is om ergens te blijven werken. Maak daarom gewoon lekker plezier met elkaar! Dat plezier kan je als leidinggevende goed stimuleren bij het creëren van een leuke werksfeer en door fijn met elkaar samen te werken.

Jongeren zoeken massaal naar een leuke werksfeer

Door het hele Young Professional Onderzoek merken we dat jongeren behoefte hebben aan een bedrijfscultuur waarin verbinding en de menselijke maat centraal staan. Waarbij op individueel niveau wordt meegedacht over de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de young professional.

Het liefst werk ik voor een organisatie…

  1. Waar een leuke werksfeer is
  2. Waar veel aandacht en ruimte is om mezelf te ontwikkelen
  3. Waar ik voortdurend word uitgedaagd

Werksfeer en de kwaliteit van de samenwerking onlosmakelijk met elkaar verbonden

Een leuke werksfeer stimuleert een goede samenwerking. Werksfeer en de manier van samenwerken hebben directe invloed op elkaar. Als de werksfeer niet fijn is, zal de samenwerking stroef gaan. Is de werksfeer top, dan gaat het samenwerken soepel. Investeren in een goede werksfeer betaalt zich dus dubbel terug:

  1. Het bindt en boeit jong talent
  2. Het stimuleert en bevordert de samenwerking waardoor een team meer bereikt

De focus van jongeren op samenwerken

Samenwerken is meer dan ooit een onderdeel van het dagelijks werk. Sterker nog, bij millennials en Generatie Z zit het zelfs in hun DNA. De jongeren zijn vanuit hun schoolsysteem al zo opgegroeid met het werken in groepsverband dat deze manier van werken vanzelfsprekend is voor hen. Ze zijn het gewend om met elkaar te leren en te werken vanuit een open sfeer en verbondenheid, waarin elkaar helpen en samen groeien centraal staan. Daarnaast verkeren ze van nature al in veel verschillende sociale en internationale netwerken.

Zo werken millennials en Generatie Z het liefst samen

Naast het stimuleren van een leuke werksfeer, is het als leidinggevende relevant om je te verdiepen in hóe jongeren willen samenwerken en dit te stimuleren binnen het team. Wij vroegen het aan bijna 2.500 Nederlandse jongeren, met het volgende resultaat:

Samenwerken doen jongeren het liefst:

  • Met ervaren collega’s ten opzicht van leeftijdsgenoten.
  • Op kantoor ten opzichte van online.
  • In wisselende projectteams ten opzichte van vaste teams

Samenwerken: Het liefst een combinatie tussen kantoor en online. De aanvulling die het elkaar geeft, zorgt naar mijn idee voor de meest efficiënte manier voor het behalen van resultaten. – young professional uit het Young Professional Onderzoek

Tags: ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zo werken millennials en Generatie Z het liefst samen'?