Deelnemer Daphne: ‘Ik heb geen moment spijt gehad!’

Careerwise Young Professional programma

Daphne is deelnemer aan het Careerwise Young Professional Programma voor het Anders Invest Industriefonds, met meer dan 20 unieke Nederlandse bedrijven in de industrie. Wat heeft dit programma Daphne gebracht?

Careerwise Young Professional Programma

Anderhalf jaar geleden ben ik in het Careerwise Young Professional Programma gestapt en hier heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad. Naast dat ik nieuwe mensen heb leren kennen, hebben we ook leerzame en gave bijeenkomsten gehad.  Van overnachten in een klooster tot een ijsbad, communiceren met paarden en rondleidingen bij deelnemende bedrijven van Anders Invest Industriefonds.

Dit blijft bij mij

De afgelopen 1,5 jaar is voorbij gevlogen en heeft mooie herinneringen opgeleverd. Het ijsbad en het communiceren met paarden mag zeker niet worden vergeten. En ook de kampvuren tijdens de verschillende tweedaagse zijn zeker het noemen waard. Op die momenten worden mooie verhalen gedeeld, waardoor je elkaar nog beter leert kennen. Dit zijn dingen die mij zeker bij zullen blijven.

Dit heeft het mij gebracht

Het Careerwise Young Professional Programma heeft mij vooral veel zelfkennis gebracht. Ik heb mijzelf beter leren kennen en ontdekt waar bepaalde persoonlijke eigenschappen vandaan komen. En dat door middel van vrij eenvoudige, maar leuke oefeningen zoals een workshop schermen of een tijdlijn van je leven maken.

Door deze zelfkennis heb ik concrete punten kunnen opstellen om mee aan de slag te gaan en merk ik ook echt veranderingen. Van iets simpels als de juiste prioriteiten stellen tot uitzoomen waardoor het mij beter lukt om iets van een afstand te bekijken. Ik heb het afgelopen jaar mogen groeien, waardoor ik ook zelfverzekerder ben geworden en meer regie neem in mijn werk. En niet onbelangrijk, ik kan mij beter opstellen richting collega’s en de doelen van bepaalde projecten of ontwikkelingen.

Mezelf tijd gunnen

In een eerste baan na je afstuderen komt er veel op je af. Naast dat het een nieuwe en andere fase is, kun je veel leren als je net begonnen bent met werken. En leren kost tijd, maar deze tijd moet je jezelf wel gunnen. Het Careerwise Young Professional Programma heeft mij hierbij enorm geholpen. Ik heb mij niet alleen verder als young professional kunnen ontwikkelen, maar heb ook diverse vaardigheden, zoals plannen en communiceren, kunnen verbeteren. Ik zou anderen zeker aanraden om het Young Professional Programma te volgen. Dit helpt je niet alleen op professioneel gebied, maar ook in je privéleven.

 

Tags: talentprogramma, Young Professional
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Deelnemer Daphne: ‘Ik heb geen moment spijt gehad!’'?