Het nut van een traineeship organiseren

Het nut van een traineeship organiseren

De drang naar ontwikkeling is actueler dan ooit. Dat blijkt uit antwoorden op diverse vragen uit ons Young Professional Onderzoek. Jong talent wil continu groeien. Er moet beweging in zitten. En anders? Hup naar een andere baan, om maar in beweging te blijven. Als organisatie kun je jonge werknemers hierin begeleiden door ze een traineeship aan te bieden. Maar wat is nu precies het nut van zo’n traineeship?

Wegwijs

Een traineeship is natuurlijk een mooie tool om jongeren aan te trekken en te werven. Maar het kan vooral helpen om jonge werknemers wegwijs te maken in de organisatie en in het werkende leven. Het is zo een manier om op een speelse manier kennis te maken met het reilen en zeilen op de werkvloer. Daarnaast vergroot je de betrokkenheid door hen inzicht te geven in de organisatiedoelen, toekomstvisie en problemen en uitdagingen. Jongeren willen heel graag het verschil maken met hun werk, laat hen dus actief meedenken over échte zaken die ertoe doen. Hun frisse kijk is goud waard.

Talentontwikkeling

Uit het Young Professional Onderzoek blijkt dat jongeren plezier, ontwikkeling en bijdragen zoeken. Maar liefst 96% (!) van de jongeren geeft aan dat zij werken om nieuwe dingen te leren. We zien dat jongeren het liefst een baan hebben waarin ze plezier hebben in de werkzaamheden en waar ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Door jonge talenten een traineeship aan te bieden, help je ze niet alleen hun plekje in de organisatie te vinden, maar ook met het ontdekken van hun talenten en kwaliteiten. En daar heeft de organisatie ook nog eens veel baat bij.

Energiegevers

Sturen op energiegevers en weten waar je energievreters zitten is voor de huidige generatie jongeren extra belangrijk. We leven in een tijd waarin alles mogelijk is. The sky is the limit. Deze vrijheid gaat gepaard met gevoelens van eenzaamheid, angst en teleurstelling. Doordat alles mogelijk is, zou je eigenlijk niet kunnen falen, de klap is dan ook extra hard als dit wel gebeurt.

Mentale problemen zoals te veel stress of zelfs een burn-out, kunnen worden voorkomen door te leren waar de energiegevers en energievreters van jonge werknemers liggen. Een onmisbaar thema in een traineeship! Hoe fijn is het om jouw werknemers gezond en met plezier aan boord te houden?

Werkplezier

Uiteindelijk hoop je als organisatie jong talent zo lang mogelijk bij je te houden. Zeker in tijden van krapte op arbeidsmarkt. Door te leren waar werknemers plezier uithalen en daar op in te spelen zorg je ervoor dat Generatie Z langer bij je organisatie blijft. Niet zeker of een traineeship bij jouw organisatie past of heb je vragen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bekijk ons open inschrijving programma voor jong talent.

Tags: Generatie Z, Leidinggeven aan millennials, Millennials generatie Y, Persoonlijke ontwikkeling, Traineeship, Werkdruk en stress, Werkplezier, Werkplezier en werkstress, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het nut van een traineeship organiseren'?