fbpx

Massaal een andere baan – uitslag Young Professional Onderzoek

Het Young Professional Onderzoek is een initiatief van Careerwise. Daarom vind je hier een overzicht van het laatste nieuws en de resultaten van afgelopen edities.


De uitslagen van het jaarlijkse Young Professional Onderzoek 2014 zijn binnen: 67% van de jonge professionals in loondienst gaat binnen een jaar op zoek naar een andere baan. 80% van die groep verwacht bovendien dat die baan buiten hun huidige organisatie ligt.

We willen werkgeluk

De reden is een grotere behoefte aan werkgeluk dan we in onze huidige baan ervaren. Dit blijkt allemaal uit het Young Professional Onderzoek wat Careerwise jaarlijks samen met 4YoungPeople initieert. Met hulp van ICM Opleidingen en trainingen en Intermediair kregen we dit jaar ruim dertienhonderd online-enquêtes ingevuld retour.

Authenticiteit sleutel tot geluk

Om geluk door ons werk te ervaren blijken we een sterke behoefte te hebben aan authenticiteit, zelfontwikkeling en verbondenheid met de organisatie waar we werken. Het verlangen om authentiek te kunnen zijn, scoort het hoogst met een 9. De behoefte aan zelfontwikkeling en verbinding komen op een goede tweede plaats met een 8. Deze behoeften worden binnen ons huidige werk onvoldoende vervuld.

Dreambuilders - ervaringsgericht leren - Careerwise
We willen: onszelf zijn, onze talenten inzetten en onze passies kunnen volgen

Talent en passie

Succes is gelukkig zijn’ antwoordde 85% van jullie tijdens het vorige Young Professional Onderzoek. Dit jaar ging het onderzoek daarom over geluk. Er blijkt een sterke relatie tussen het benutten van je talent en het ervaren van geluk. Hetzelfde geldt voor de relatie tussen passie en geluk. Wanneer je meer talent en passie kwijt kunt in je werk, dan leidt dit tot een lagere behoefte aan een andere baan.

Creëer je eigen baan

Verder blijkt dat jonge professionals in loondienst een stuk lager scoren op het inzetten van hun passie dan ondernemers, respectievelijk een krappe 6 versus een ruime 7,5. Ondernemers scoren dan ook significant hoger op werkgeluk, omdat zij simpelweg meer van hun talent en passie kwijt kunnen in hun onderneming. Zij beoordelen hun werkgeluk met een 8, terwijl jonge professionals in loondienst zichzelf net een 6 toekennen. Voor jou en je werkgever liggen hier dus mooie kansen. Gidi Heynens namens de onderzoekers: “Of je nu in loondienst bent of niet, benut je talent en passie en geef daarmee je eigen baan vorm. Dat vergroot de kans dat je meer werkgeluk ervaart.”

Dreambuilders - aan de slag - ervaringsgericht leren - young professionals - careerwise 1

Het Young Professional Onderzoek 2014 is een initiatief van Stichting 4YoungPeople & Careerwise. Editie 2014 is opgesteld en uitgevoerd door Robert de Lange en Gidi Heynens en mogelijk gemaakt door bijdragen van ICM Opleidingen & trainingen en Intermediair.

download het Young Professional Onderzoek 2014 - Jonge Professional massaal andere baan in 2014 - PersberichtDownload het officiële persbericht van de onderzoekers

 

 

download het Young Professional Onderzoek 2014 - uitgebreide Rapportage

Young Professional Onderzoek 2014
Klik hier voor de uitgebreide rapportage van de onderzoekers.
©Careerwise | 4YoungPeople


Het Young Professional Onderzoek is een initiatief van Careerwise. Daarom vind je hier een overzicht van het laatste nieuws en de resultaten van afgelopen edities.

Tags: , , , , , , , , ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu