fbpx

Young Professional Onderzoek 2015 – Details

Logos-liggend-CW-4YP-VU 1048button naar de uitslagenHet Young Professional Onderzoek is een jaarlijks terugkerend initiatief van Stichting 4YoungPeople & Careerwise.nl. Het thema van deze editie is Job & Career Crafting.

Proactief vormgeven van je werk & loopbaan

In een tijd van verandering en flexibilisering wordt een steeds groter beroep gedaan op het zelfsturend vermogen van Young Professionals. Proactief vormgeven van je eigen werk en loopbaan, ook wel Job & Career Crafting genoemd, lijkt een must om als Young Professional succesvol te zijn.

We doen onderzoek naar…

 1. In welke mate beschikt de Young Professional in Nederland over deze Job & Career Crafting skills?
 2. Hoe kan je deze vaardigheden verder ontwikkelen?
 3. Wat levert Job & Career Crafting op voor Young Professionals en organisaties?

button naar de uitslagen

Alles over het onderzoek

 1. groepsfoto zwaaiend lrcVoor wie is het onderzoek interessant?
 2. Welke inzichten levert het onderzoek
 3. Opzet: een onderzoek voor en door pro’s
 4. De onderzoekers
 5. Meer over deze editie
 6. In de media & vorige edities
 7. Meer informatie & contact

Voor Young Professionals: creëer de baan die bij je past!

Meedoen is interessant:button naar de uitslagen

 1. je reflecteert op hoe jij je werk en loopbaan momenteel proactief vormgeeft.
 2. Je krijgt handvatten om direct succesvoller te worden in het bereiken van je (carrière)doelen.
 3. Je ontvangt binnen enkele weken gepersonaliseerd advies op basis van jouw resultaten.
 4. Je ontvangt als eerste de uitgebreidere resultaten en publicaties van het totale onderzoek.

Tot slot maak je kans op een van de 10 kaarten voor het Young Professional Evenement 2015 op 31 januari aanstaande. Een inspirerende dag waar je zelf actief aan de slag gaat met Job & Career Crafting  en waar we de onderzoeksresultaten aan je presenteren.

Voor organisaties: jong talent laten uitblinken

buiten chillen

Young Professionals die proactief hun werk en loopbaan vormgeven, weten wat ze willen bereiken, weten wat ze kunnen en weten ook hoe ze dat kunnen doen. Door proactief aan de slag te gaan met hun werk en loopbaan zullen Young Professionals hun werk met plezier en bevlogenheid uitvoeren, waardoor zij uitblinken in hun werk. Bovendien is dit de basis voor een duurzaam inzetbare en innovatieve groep professionals in organisaties. Dit onderzoek brengt de belangrijkste voorspellers en effecten van Job & Career Crafting in kaart en biedt vervolgens concrete handvatten voor organisaties om hiermee aan de slag te gaan.

Waar geeft dit onderzoek inzicht in?

Dit onderzoek geeft inzicht in de mate waarin Young Professionals hun werk en loopbaan proactief vormgeven en de belangrijkste voorspellers en effecten van dit Job & Career Crafting gedrag.

button naar de uitslagenJob Crafting

Het onderzoek richt zich op de mate waarin:

 • Jij je fit, toegewijd en betrokken voelt op je werk;
 • Je zelf invloed uitoefent op je werk door middel van job crafting;
 • Je in staat bent goed te presteren in allerlei aspecten van je werk;
 • De organisatiecultuur waarbinnen jij werkzaam bent zelfmanagement ondersteunt.

button naar de uitslagenCareer Crafting

Het onderzoek kijkt ook naar de mate waarin:

 • Jij bepaalde loopbaancompetenties bezit;
 • Jij je loopbaan als succesvol beschouwt;
 • Je te maken hebt gekregen met belangrijke gebeurtenissen in je werk.

Het team: onderzoek voor en door pro’s

Het Young Professional Onderzoek is een jaarlijks initiatief van stichting 4YoungPeople en Careerwise.nl en wordt dit jaar uitgevoerd in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Samen met partners Intermediair, ICM Opleidingen & Trainingen en Bureau Schitterend willen we alle Young Professionals van Nederland helpen om hun eigen baan en loopbaan proactief vorm te geven.

De onderzoekers

Jos AkkermansJos Akkermans - Careerwise - Young Professional Onderzoek 2015 is universitair docent HRM en Organisatie Gedrag aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde in 2013 op loopbaanontwikkeling en inzetbaarheid van jonge werknemers en ontwikkelde de Career Competencies Questionnaire (CCQ) en de CareerSKILLS training. Jos doet hiernaast nog onderzoek naar employability, welzijn en smart jobs voor Young Professionals. De link met de praktijk vindt hij belangrijk: hij is lid van de directie van het Amsterdam Center for Career Research, zit in de wetenschappelijke raad van Knowvium en is lid van het bestuur van de Nederlandse Foundation voor Management Development.

Maria TimsMaria Tims - Careerwise - Young Professional Onderzoek 2015 is universitair docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Binnen de vakgroep HRM en Organisatie Gedrag (Bedrijfskunde) doet zij onderzoek naar job crafting, waarbij proactiviteit van de medewerkers centraal staat. In 2013 promoveerde zij cum laude op dit onderwerp. Ook geeft zij job crafting workshops aan werknemers. Naast het doen van onderzoek, geeft zij een aantal vakken aan bedrijfskunde studenten en begeleidt zij studenten bij het schrijven van hun bachelor en master scripties.

button naar de uitslagenMeer over deze editie

Vanaf oktober 2014 wordt de vragenlijst online verspreid onder Young Professionals tussen de 20 en 35 jaar. De vragenlijst blijft beschikbaar tot en met december. Dan worden de resultaten geanalyseerd, zodat de resultaten gepubliceerd kunnen worden in het voorjaar van 2015. Verder verwachten we in 2015:

In de media & afgelopen edities

Young Professional Onderzoek in AD

Over de vorige edities verschenen publicaties in onder andere De Telegraaf, Intermediair Magazine en het Algemeen Dagblad.

Het Young Professional Onderzoek vond eerder plaats in 2013 en 2014. Over de resultaten werd gepubliceerd in De Telegraaf, Intermediair Magazine, Het Algemeen Dagblad en het Vlaamse dagblad De Standaard. Online publiceerden onder andere NU.nl, managersonline.nl, Rabobank, PenOactueel.nl, Management Team en andere toonaangevende (vak)pers naar aanleiding van de resultaten.

Meer informatie of op de hoogte gehouden worden van de uitkomsten?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de resultaten, laat dan je e-mail adres achter aan het einde van het onderzoek of stuur een mail naar matthijs [at] careerwise.nl.button naar de uitslagen

Onze partners

Logos-liggend-partners-Intermediair-ICM-SurveyOnderzoek 1048

 

Tags:
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu