Over Careerwise

Careerwise.nl is een online magazine voor young professionals. We zijn ondermeer bekend als initiatiefnemer van het jaarlijkse Young Professional Onderzoek en als partner van de Race of the Classics, het grooste young professional evenement van Nederland. Achter de schermen vormt onze redactie een broedplaats voor online talent. Je kunt ervaring opdoen met schrijven, redigeren, marketing & communicatie, fotografie en videoproductie. Samen leren en delen betekent voor ons samen groeien en samen doen wat je leuk vindt! Dit is wat wij leuk vinden, doe je mee?

Careerwise.nl – slim je loopbaan in

Aan het begin van je professionele carrière is weten wie je bent, wat je wilt en waar je talenten liggen belangrijk. Er komt zoveel op je af, maar hoe kies je wat bij jou past? Wat geeft jouw leven betekenis? Wat is jouw bijdrage? Careerwise helpt je bij het vinden van antwoorden. Wijsheid die je wel kunt gebruiken.

Wij geloven…

…in jouw talent. Als jij vanuit je talent leeft, is dat fijn voor jezelf. Je raakt in je flow. Daarnaast is het fijn voor de wereld om je heen; je collega’s, vrienden en familie. Deel en vertel daarom over jouw baan, project, carrièreswitch, loopbaanvragen en de antwoorden daarop. Zo houden we samen de Young Professionals van Nederland op de hoogte van handige loopbaantips, carrièrenieuws en evenementen. Ontvang onze nieuwsbrief (max. 2x per maand) met het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil.

Matthijs Hamster

Matthijs (37) is oprichter van Careerwise. Meedoen aan Kinderen voor Kinderen maakte dat hij naast Economie ook Televisie Productie studeerde en een Emmy won. Al jong was hij zakelijk directeur bij een groot televisiebedrijf, maar dat maakte hem niet tevreden. Wat wel? Buiten, zeilen, skiën, werken om te kunnen leven, in verbinding zijn, talentontwikkeling, persoonlijke groei en een beetje theater maken op z’n tijd :-p. Zijn blogs gaan nooit over theorie omdat hij gelooft dat zijn grootste levenslessen juist dichtbij hem liggen, in zijn praktijk van alle dag.

…ik vroeg me af of ik op mijn zeventigste terug wilde kijken op een carrière waarbij mijn belangrijkste prestatie zou zijn dat Nederlanders twee keer zoveel Magnums zijn gaan eten.

Een quote van Drees-Peter van den Bosch, de zoon van beste vrienden van mijn ouders. Na een kleine tien jaar bij Unilever richtte hij Willem&Drees op. Wat is jouw volgende stap?

Dit is mijn plek, wat is de jouwe?

Zelf was ik al vroeg in mijn loopbaan zakelijk verantwoordelijk voor grote tv-producties zoals Shownieuws, Big Brother, AllYouNeed en belspelletjes in een tiental landen. Geweldige jaren, maar ook bij mij kwamen de vragen; Wie ben ik, Wat wil ik, Wat kan ik en Wat is mijn bijdrage?

Wat is mijn bijdrage

Omdat ik merkte dat veel young professionals met exact dezelfde vragen rondlopen, richtte ik samen met Sanne Careerwise op. Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby (30.000 bezoekers per maand!) naast mijn werk voor Stichting 4YoungPeople. Ik weet wat ik graag doe: bijdragen aan persoonlijke groei van jong talent. Dit doe ik op twee niveaus.

Op Careerwise lees jij bijna 1000 inspirerende artikelen die jou nieuwe inzichten zullen geven. Tegelijk bied ik jong talent een gezellige leerplek. Samen plezier maken, delen, leren en boeiende content maken is wat we bij Careerwise doen!

Contact

Bedankt voor je interesse in Careerwise. Leuk als je een bijdrage of feedback wilt leveren. Samen bereiken we namelijk veel meer. Contact opnemen kan via:

Matthijs Hamster
matthijs [at] careerwise.nl
Tel +31 (0)6 27 88 06 33

Binnenkort meer

  • Het team: talent wat ik graag aan je voorstel >>
  • Onze vaste bloggers, experts en gastauteurs >>
  • Adverteren? Wij geloven in samen toegevoegde waarde leveren voor onze lezers >>
  • Careerwise voor en over bedrijven >>
  • Vacatures bij Careerwise >>
  • Bijdragen >>
  • Mediapartner Race of the Classics >>

Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail

>>Nieuw Onderzoek<<

>>gratis e-book netwerken<<