Over Careerwise: slim je loopbaan in

Je maakt of een stap voorwaarts naar persoonlijke groei of een stap terug naar veiligheid.

Abraham Maslow

Aan het begin van je professionele carrière is weten wie je bent, wat je wilt en waar je talenten liggen belangrijk. Er komt zoveel op je af, maar hoe kies je wat bij jou past? Wat geeft jouw leven betekenis? Wat is jouw bijdrage? Wij helpen je bij het vinden van antwoorden. Wijsheid die je wel kunt gebruiken: met Careerwise slim je loopbaan in. Careerwise is ondermeer bekend als initiatiefnemer van het jaarlijkse Young Professional Onderzoek en als partner van de Race of the Classics, het grooste young professional evenement van Nederland. Ontvang onze nieuwsbrief (max. 2x per maand) met het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil.

Workshops, trainingen & traineeprogramma’s voor young professionals

Met de website Careerwise.nl als startpunt staan we in contact met vijfendertigduizend starters en young professionals per maand. Vanuit ons netwerk hebben we de beste trainers voor de doelgroep aan ons verbonden in het Careerwise Trainers Collectief. Daarmee ontwikkelen we workshops, trainingen, traineeships en leerevenementen. Om het gat tussen de behoeften van organisaties en jong talent te dichten. Om samen plezier te maken door te leren van elkaar. Vanuit persoonlijk leiderschap kan je zelf het beste aan je organisatie vertellen wat er nodig is om écht te excelleren. Zo helpen we organisaties om de coolste leerbedrijven te worden voor (én door) jong talent.

Jonge mensen nóg beter maken

Want dat is wat starters en young professionals willen: niet stilstaan maar blijven groeien. Uitgedaagd worden in een omgeving waar je mag falen en tegelijk de ambitie hebt om elke dag iets nieuws te leren. Van mensen en situaties die je inspireren. Om vervolgens jouw kennis en ervaring weer te kunnen en mogen delen met anderen. Om zo écht bij te dragen. Want het gevoel dat je bijdraagt maakt je betrokken, loyaal en geeft je voldoening en plezier. Dus geen standaard functieprofielen, maar voor iedereen een uitdaging op maat, in een omgeving waar je veel leert en merkt dat je het verschil maakt. Wij noemen het de leerorganisatie. Careerwise is zelf zo’n leerorganisatie. Waar iedereen z’n beste zelf leert zijn en geweldig samenwerkt. Wordt jouw organisatie de volgende? We laten ons graag afrekenen op een geweldig resultaat.

Online magazine

Careerwise.nl is het leukste online magazine exclusief voor starters en young professionals. Wij geloven in jouw talent. Als jij vanuit je talent leeft, is dat fijn voor jezelf. Je raakt in je flow. Daarnaast is het fijn voor de wereld om je heen; je collega’s, vrienden en familie. Deel en vertel daarom over jouw baan, project, carrièreswitch, loopbaanvragen en de antwoorden daarop. Zo houden we samen de Young Professionals van Nederland op de hoogte van handige loopbaantips, carrièrenieuws en evenementen.

Ervaring opdoen

Achter de schermen vormt onze redactie tegelijkertijd een broedplaats voor online talent. Je kunt ervaring opdoen met schrijven, redigeren, marketing & communicatie, fotografie en videoproductie. Samen leren en delen betekent voor ons samen groeien en samen doen wat je leuk vindt! Dit is wat wij leuk vinden, doe je mee?


Matthijs Hamster

Matthijs (38) is oprichter van Careerwise. Meedoen aan Kinderen voor Kinderen maakte dat hij naast Economie ook Televisie Productie studeerde en een Emmy won. Al jong was hij zakelijk directeur bij een groot televisiebedrijf, maar dat maakte hem niet tevreden. Wat wel? Buiten, zeilen, skiën, werken om te kunnen leven, in verbinding zijn, talentontwikkeling, persoonlijke groei en een beetje theater maken op z’n tijd :-p. Door het zeilen was hij naast studie en werk ruim tien jaar opleidingskundig actief binnen zeilend Nederland. Wanneer hij op Careerwise blogt gaat het nooit over theorie omdat hij gelooft dat je grootste levenslessen juist dichtbij je liggen, in je praktijk van alle dag.

…ik vroeg me af of ik op mijn zeventigste terug wilde kijken op een carrière waarbij mijn belangrijkste prestatie zou zijn dat Nederlanders twee keer zoveel Magnums zijn gaan eten.

Een quote van Drees-Peter van den Bosch, de zoon van beste vrienden van mijn ouders. Na een kleine tien jaar bij Unilever richtte hij Willem&Drees op. Wat is jouw volgende stap?

Dit is mijn plek, wat is de jouwe?

Zelf was ik al vroeg in mijn loopbaan zakelijk verantwoordelijk voor grote tv-producties zoals Shownieuws, Big Brother, AllYouNeed en belspelletjes in een tiental landen. Geweldige jaren, maar ook bij mij kwamen de vragen; Wie ben ik, Wat wil ik, Wat kan ik en Wat is mijn bijdrage?

Wat is mijn bijdrage

Omdat ik merkte dat veel young professionals met exact dezelfde vragen rondlopen, richtte ik Careerwise op. Dat leidde tot een soort uit de hand gelopen hobby (35.000 bezoekers per maand!) naast mijn werk voor Stichting 4YoungPeople. Per januari 2017 start ik daarom met een niche trainingsbureau speciaal voor de young professional doelgroep. Ik weet wat ik graag doe: bijdragen aan persoonlijke groei van jong talent.

Contact

Bedankt voor je interesse in Careerwise. Leuk als je een bijdrage of feedback wilt leveren. Samen bereiken we namelijk veel meer. Contact opnemen kan via:

Matthijs Hamster
matthijs [at] careerwise.nl
Tel +31 (0)6 27 88 06 33

Adverteren

Wil je adverteren op Careerwise.nl? We hebben maandelijks ruim 35.000 bezoekers die ons magazine bezoeken. Wij doen niet aan bannering, maar aansprekende content die aansluit bij de behoeften van onze doelgroep vinden we leuk om onder de aandacht te brengen. We zijn benieuwd naar je voorstel.


button-ebook-careerwise-awesome-werk