Samen zijn wij:

Het Collectief voor Imperfectie

Er is een kloof ontstaan tussen wie we denken te moeten zijn en wie we daadwerkelijk zijn. we moeten perfecter zijn dan mogelijk is, waardoor we allemaal ongelukkige gelukszoekers worden. Het Collectief voor Imperfectie vraagt aandacht voor het maatschappelijke probleem dat ons allemaal aangaat.

Onze missie

In een maatschappij waarin perfectie hoogtij viert en burn-out en depressie volksziekte nummer 1 zijn, gaan wij met de jaarlijkse Dag van de Imperfectie tegenwicht bieden aan de ongezonde druk die het streven naar perfectie ons oplegt. We gaan concrete ruimte(s)* creëren waarbinnen imperfectie beleefd en gedeeld kan worden. Hiermee zetten we een belangrijke stap op de weg naar een gezondere samenleving.

 

 

Oplossingen

We gaan op zoek naar praktische oplossingen voor burn-outs, depressies en andere toenemende psychische klachten. We willen ruimtes zoeken en creëren in organisaties en op openbare plekken, waar op een gezonde manier beleefd kan worden. Bestaan die ruimtes al, hoe belangrijk achten we ze en hoe moeten ze eruit komen te zien?

Op de Dag van de Imperfectie ondertekende het Collectief voor Imperfectie een pledge waarin we beloven aandacht te blijven geven aan onze missie en de praktische uitvoering ervan. We nodigen iedereen uit om zich hierbij aan te sluiten.

 

Collectief voor imperfectie

Collectief voor Imperfectie

Onze pledge - dit doen we

Ja,

Wij, Collectief voor Imperfectie (Stichting Vitamine Z, NEWConnective, Humanistisch Verbond, The Turn Club, 3310 – School for Millennials, Careerwise, De Kwekerij, Nationale Denktank & Thrive Amsterdam), gaan de volgende afspraken aan:

 

  • Eén keer per jaar organiseren we de Dag van de Imperfectie. Op deze dag tonen we nieuwe ideeën over ruimte voor imperfectie. Na de lancering op 25 november 2019 nodigen we publiek en organisaties uit om zich aan te sluiten en/of aanvullingen te geven op de pledge en stellen we nieuwe doelen voor het volgende jaar op.
  • In het eerste jaar ontwikkelen we twee ruimtes die bij betrokken organisaties toegepast worden. We nemen de conclusies en inzichten van de Dag van de Imperfectie mee in onze plannen.
  • Het Collectief voor Imperfectie komt vier keer per jaar bij elkaar om de ontwikkelingen te bespreken en de pledge te onderhouden.
  • We zoeken contact met mbo-, hbo- en wo-instellingen, te beginnen in Amsterdam, om samen met hen ruimte te creëren voor meer imperfectie in het onderwijs.**

logo van het collectief van imperfectieMet deze belofte sluiten wij ons aan bij het netwerk van Alles is Gezondheid en zetten betrokken partijen zich in voor de beweging naar een gezonder en vitaler Nederland. Tevens beloven wij mee te werken aan de (jaarlijkse) monitoring over de uitvoering van de activiteiten en voortgang van deze pledge.

Vragen? Vragen!

* Ruimtes voor imperfectie zijn creatieve en fysieke ervaringsplekken in de brede zin van het woord. Ruimtes waar de bezoeker zich op een laagdrempelige of creatieve manier uitgenodigd voelt om op adem te komen door imperfect te kunnen zijn. Ongemak, imperfectie en emotie mogen er zijn op deze plekken en momenten. Zo ontstaat er weer ruimte voor zin en betekenis. Door ontmoeting met anderen in deze ruimte, kan het besef ontstaan dat imperfectie normaal is en dat je er niet alleen voor staat.
** Onderwijs in Amsterdam is het startpunt. Later breiden we uit naar andere domeinen en steden.

Aanstaande evenementen

Woe 27 mei & 8 jul | 20:00-21:00 | Online | Gratis | Wat doet deze crisis met jou en de relatie met je ouders/verzorgers? Maak jij je zorgen om hen of maken zij zich (te veel) zorgen om jou? We dagen je uit om spanningen onder de loep te nemen en nemen je mee op een waardevolle trip down memory lane. Lees meer…

Ma 1 juni | 20:00-21:00 | Online | Gratis | Socioloog Zygmunt Bauman noemt de moderne mens een toerist: we komen aan, vermaken ons, consumeren en vliegen weer weg – zonder echt verbinding aan te gaan. Wat brengt deze tijd van stilstand? Geen nieuwe festivals, films, restaurantjes… wat zijn de voor- en nadelen? Lees meer…

Za 13 & zo 14 juni | Za om 09:00 en zo om 21:00 | €10,- | Wil je meer inzicht en houvast in de keuzes die je maakt, of weten hoe je bewust en reflectief kan leven? Tijdens Levenskunst: a Homeretraite ga je bezig met de vraag: wat is voor mij goed leven (en hoe doe ik dat)? Lees meer…

Collectief voor Imperfectie- De Kwekerij Bloeiklas

Wo 11 nov | Amsterdam | v.a. €15 | Het moet het altijd meer, beter, gaver, sneller. Zo’n ontevreden houding maakt ons ongelukkig. Wat kan ons daarbij helpen? Kom voor een optimistischer gevoel naar de bloeiklas en laat je prikkelen! Lees meer…

 

Online Spreekuur

1 mei t/m 5 jun | 13:00-14:00 | Gratis | Online | Het online spreekuur is een wekelijkse ontmoeting van een uur om ongemakken te bespreken, die we allemaal ervaren. Een soort eerste hulp bij ongemakken. Het doel is niet om alle problemen op te lossen, maar om het ongemak te verzachten. Lees meer…

Lees over imperfectie en hoe je in balans blijft

Wat imperfectie jou oplevert

Wat imperfectie jou oplevert

Wie is er er tegenwoordig niet perfectionistisch? Je wilt het goed doen; en daar is toch niets mis mee? Maar helaas ben je niet perfect. Dat kan voor veel stress zorgen in je werk. Je wilt het niemand laten merken en ploetert door. Maar wist je dat accepteren dat je imperfect bent, veel meer oplevert?

Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...