Een traineeship of soft skills programma maakt je organisatie aantrekkelijk voor jong talent!

Jong talent is schaars en dat blijft voorlopig zo. Door de krimp van de beroepsbevolking zal de krapte, zelfs bij een recessie, niet verdwijnen. Daarom is het belangrijk om bewust stil te staan bij de vraag hoe je millennials & Generatie Z aan je bindt en hen blijft boeien. 

Bij Careerwise baseren we ons werk graag op data. Uit onze vijf edities van het Young Professional Onderzoek onder duizenden Nederlandse jongeren blijkt dat millennials en Generatie Z drie dingen zoeken in hun werk. Onze traineeships en talentprogramma’s spelen daarop in.

Webinar traineeships

Het hoe en waarom in tijden van schaarste.

Traineeships en talentprogramma’s voor twintigers en dertigers zijn ongekend populair onder jongeren. In 2021 waren maar liefst 43 van de honderd meest populaire banen een traineeship. Maar wat is eigenlijk een goed traineeship? Wat is daarvoor nodig? Hoe pak je dat aan?

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit webinar gaat over do’s en don’ts om een programma op te starten of een bestaand programma te verbeteren.

Te gast is Frank Wienen. Hij is organisatiepsycholoog en één van de lead trainers & programma-ontwerpers binnen het Careerwise team. Frank heeft meer dan tien jaar ervaring in talentontwikkeling, programma-ontwerp en met het trainen van young professionals.

Op basis van de uitkomsten van het Young Professional Onderzoek gaan Careerwise-oprichter Matthijs Hamster en collega trainer en programma-ontwerper Jochem Bukman met hem in gesprek over wat een talentprogramma voor millennials en Generatie Z sterk maakt.

In 45 minuten:

– Waar te beginnen en waarom?
– De behoeften van millennials en Generatie Z versus organisatie doelen
– Vrijheid of strakke regie?
– Quick wins voor een sterk traineeship / soft skills programma
– Zo houd je jongeren gemotiveerd
– Do’s en don’ts bij het opzetten of verbeteren van je programma

De brochure van ons Young Development Program. Laat je inspireren!

Het werven, behouden en ontwikkelen van jong talent wordt vaak onderschat. Je wilt jong talent stimuleren, aandacht geven en faciliteren in hun behoeftes zodat ze optimaal tot hun recht komen. Een trainee- of talentprogramma kan uitkomst bieden. Maar hoe organiseer je dat effectief en efficiënt? Wil je weten hoe wij het doen?

Brochure Careerwise Young Development Programma - traineeship - leiderschapsprogramma - millennials - talentontwikkeling

“Wij kiezen voor de aanpak van Careerwise vanwege de uitgebreide ervaring op het gebied van programma-ontwikkeling en met deze leeftijdsgroep maar ook vanwege de persoonlijke en culturele klik. – Rutger de Vos | Partner @ Anders Invest”

Download hier
*Check je inbox (en spamfolder) om je aanmelding te bevestigen voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor (HR-)professionals. Daarna ontvang je een mail met de brochure als welkomstgeschenk. Afmelden kan onderaan elke nieuwsbrief. Lees hier ons privacybeleid voor meer info.

Liever open inschrijving?

Ben je op zoek naar een trainee- of ontwikkelprogramma voor slechts één of enkele young professionals binnen jouw organisatie? Bij Careerwise start twee keer per jaar het Young Talent Program. Een jaar lang persoonlijke ontwikkeling in een groep gelijkgestemden vanuit verschillende organisaties.
Persoonlijk leiderschap | softskills | impact maken | versneld groeien | start februari & september

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Traineeship of Young Development Program – download de brochure'?