Dit is generatie Z – HR Symposium

Presentatie van wereldwijd wetenschappelijk onderzoek

Op 29 september 2022 bezochten meer dan 200 HR-professionals De Koepel in Haarlem voor dit inspirerende evenement:

Door de krappe arbeidsmarkt, het toenemende aantal burn-outs onder jongeren en het alsmaar jobhoppen van jong talent, beseffen veel organisaties dat er iets moet veranderen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je Generatie Z aan boord houdt en dat zij optimaal tot hun recht komen en effectief samenwerken met ervaren collega’s? 

Generatie-experts Aart Bontekoning, Wijnand de Jong, Maarten Brand en Matthijs Hamster zochten het uit. Samen zorgden zij voor deelname door honderden Nederlandse jongeren aan internationaal wetenschappelijk Generatie Z-onderzoek. Zij analyseerden de nationale en internationale resultaten en vulden dit aan met bevindingen uit kwalitatief onderzoek onder Nederlandse Z’ers. 

Tijdens dit symposium delen zij de meest opvallende uitkomsten en best practices zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Programma: Dit is Generatie Z – vier generatie-experts, best practices en acteurs

  • Introductie op het onderzoek: de (werk)behoeften van Generatie Z (Wijnand de Jong)
  • Wat is de vernieuwing die Generatie Z organisaties brengt? (Aart Bontekoning)
  • Word een winnaar tijdens krapte (Maarten Brand)
  • Waar moet je op letten bij leidinggeven, samenwerken en ontwikkelen van Z’ers (Matthijs Hamster)
  • Haal het beste uit de samenwerking met Z’ers (sneakpeak van de Grote Generatieshow)
  • Best practices van o.a. Endeavour Group en Rijkswaterstaat

Door de interactieve opzet is er ruimte om in te gaan op vragen. Tot slot worden enkele tips & tricks gedeeld hoe je als werkgever aantrekkelijk blijft voor jong talent.

Bekijk hier alvast de 1 minuut sfeerimpressie en vul je gegevens in voor toegang tot de volledige videoregistratie. 

Terugkijken?

Vul het formulier in en krijg onbeperkt toegang tot de volledige videoregistratie:


Heb je het symposium gemist of wil je het nog eens rustig terugkijken? Dat kan! Bekijk wat de onderzoekers te vertellen hebben, leer van best-practices en luister welke actuele vragen uit het publiek werden beantwoord door de experts.

De sprekers:

Dr. Aart Bontekoning is sociaal psycholoog en generatie-expert. In 2007 promoveerde hij op Generaties in Organisaties. Hij onderzoekt voortdurend alle werkende generaties, ook de aankomende bewuste Generatie Z (2000-2015). Recent verscheen zijn nieuwste boek ’Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties’, over de evolutie van ons gedrag.

Matthijs Hamster, oprichter van trainingsbureau Careerwise – trainers voor young professionals. Daarnaast is hij initiatiefnemer van het landelijke Young Professional Onderzoek en producent van De Grote Generatieshow. Hij houdt zich dagelijks bezig met het binden, boeien en ontwikkelen van millennials en Generatie Z.

Maarten Brand profielfoto

Maarten Brand is Nederlands enige stage-expert en auteur van het Grote Stageboek voor werkgevers. Met zijn bedrijf Bureau Brand helpt hij organisaties om een sterk imago op te bouwen bij jong talent in een krappe arbeidsmarkt. Hij maakt je bewust van het feit dat een goed georganiseerde stage eigenlijk een recruitmentinstrument én onboarding instrument in één kan zijn!

Wijnand de Jong is sociaal psycholoog en generatie-expert. Als psycholoog werkte hij voor verschillende adviesbureaus in Nederland en in het buitenland voor twee universiteiten in Kuala Lumpur. De laatste jaren geeft hij colleges en trainingen aan studenten van de Hogeschool van Amsterdam, waar hij door het management van de studie Toegepaste Psychologie werd gekozen als Excellent Docent. En door studenten tot Docent van het Jaar.

Met best practices, een paneldiscussie en acteurs:

Duncan Borsboom is oprichter van DBOM, online marketing bureau, en Group People Director van het overkoepelende Endeavour Group. Daaronder valt ook het door hem opgerichte Online Koplopers waarbinnen marketing- en development personeel intern wordt opgeleid en bij de klant op de werkvloer wordt geplaatst. In 2019 werd hij daarmee Stagebedrijf van het Jaar.

Miriam Dirkse is coördinator Jong bij Rijkswaterstaat. Ze gaat over de instroom van jong talent, waaronder de ruim 500 studenten die jaarlijks stage lopen. Als verantwoordelijke voor het aandeel young professionals (<36 jaar) binnen Rijkswaterstaat vormt zij de verbindende schakel tussen campus recruitment, employer branding en afdelingen die willen verjongen. Miriam zorgt ervoor dat Rijkswaterstaat helder op het netvlies staat bij jong talent.

Laurens van Nues is co-founder en CEO van Magnet.me, het grootste online vacatureplatform voor studenten, young professionals en werkgevers in Nederland. Laurens is gepassioneerd over de missie van Magnet.me: om het makkelijker te maken om een baan te vinden die echt bij je past of het talent dat je nodig hebt. Hij spreekt geregeld over talent, werk en carrière, en over zijn ervaringen als ondernemer in een markt waar het draait om het binden & boeien van millennials en Generatie Z.

De Grote Generatieshow is een interactieve bedrijfstheatervoorstelling over generatiediversiteit. Met een acteur uit elke generatie telt iedereen mee. Op een interactieve manier leer je wat generaties eigenlijk zijn en hoe je de voordelen van generatiediversiteit elke dag kunt benutten. De show creëert nieuwsgierigheid, begrip en respect voor de diverse achtergronden en leidt je naar energiek en innovatief samenwerken. Zo benut je de kracht van elke generatie!

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Dit is generatie Z – HR Symposium'?