Slim je loopbaan in – workshops, trainingen en meer…

Careerwise is expert op het gebied van millennials en werk. We ontwerpen trainee- en leiderschapsprogramma’s en verzorgen de trainingen, masterclasses en games die daar onderdeel van uitmaken ook als losse interventies. Daarbij staat plezier voorop. Want als je plezier hebt, leer je meer! Bekijk meer trainingen voor millennials…

Leren & ontwikkelen is wat ons drijft én het leukste wat er is!

Bij Careerwise vind je de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor young professionals. Óf je leert beslis je zelf. Dat noemen wij leiderschap tonen. Het leidt tot groei voor jezelf en resultaat voor de organisatie waar je werkt. Iedereen heeft zijn talent. Het gaat erom hoe dat het beste tot z’n recht komt. Haal jij uit jezelf wat er in zit?

Careerwise, een team met een missie

Met deze website als startpunt staan we elke maand in contact met ruim 35.000 starters en young professionals. Vanuit ons netwerk van meer dan zeventig freelancers, hebben we de beste young professional specialisten aan ons verbonden. Daarmee ontwikkelen we workshops, trainingen, traineeships en leerevenementen. Om het gat tussen de behoeften van organisaties en jong talent te dichten. Om samen plezier te maken door te leren van elkaar. Liefst zo min mogelijk in stoffige zaaltjes. We nemen je mee op avontuur of creëren jouw leerproces daar waar jij het ’t hardste nodig hebt: in jouw dagelijkse praktijk en buiten jouw comfort zone ;-)!

team foto
Matthijs Hamster

Matthijs is oprichter van Careerwise. Naast zijn studie Economie was hij CWO Opleider en coach. Al jong werd hij zakelijk directeur bij een groot televisiebedrijf, maar hij gooide het roer om. Sinds 2010 richt Matthijs zich met Careerwise op persoonlijke groei bij Young Professionals: millennials. Omdat hij gelooft dat het cruciaal is hen te ondersteunen bij alle kansen en keuzes tijdens deze levensfase. Daarom initieerde hij vier grote onderzoeken naar Millennials & Werk. Matthijs houdt van zeilen, skiën, in verbinding zijn, talentontwikkeling, persoonlijke groei en een beetje theater maken op z’n tijd. Hij gelooft dat de grootste levenslessen dichtbij liggen, in de praktijk van alle dag.

Jochem-Bukman

Jochem gaat voor verbinding. Of dat nu tijdens een gesprek of coachsessie is of door het leggen van verbinding tussen uitdagende onderwerpen in een training. Zijn passie voor mensen en menselijk gedrag leidde hem tot een Master titel in Klinische Psychologie. Met persoonlijke ontwikkeling als drijfveer werd hij al op jonge leeftijd manager van de interne academie van horeca-uitzender Mise en Place. Recent werkte hij mee aan het landelijke Young Professional Onderzoek door Careerwise. Op basis van al zijn kennis en ervaring traint en coacht hij momenteel young professionals. Dit doet hij met humor, oprechte aandacht en vooral lekker praktisch. Hiernaast is hij co-host van Kwartje de Podcast, waar hij graag kwartjes laat vallen.

trainers en coaches van careerwise

Vanuit ons netwerk van ruim zeventig freelance trainers, acteurs, coaches en auteurs, hebben we de beste young professional specialisten aan ons verbonden. Zij zijn experts op het gebied van millennials, Generatie Z en werk. Samen ontwerpen en faciliteren ze trainee- en leiderschapsprogramma’s en verzorgen de trainingen, masterclasses en games die daar onderdeel van uitmaken ook als losse interventies. Alles doen we om het gat tussen de behoeften van organisaties en jong talent te dichten. Om samen plezier te maken door te leren van elkaar. Liefst zo min mogelijk in stoffige zaaltjes. We nemen je mee op avontuur of creëren jouw leerproces daar waar jij het ’t hardste nodig hebt: in jouw dagelijkse praktijk en buiten jouw comfort zone ;-)!

Onze waarden: jonge mensen nóg beter maken

1. Bijdragen

Want dat is wat starters en young professionals willen: niet stilstaan maar blijven groeien. Uitgedaagd worden in een omgeving waar je mag falen en waar je tegelijk de ambitie hebt om elke dag iets nieuws te leren. Van mensen en situaties die je inspireren. Om vervolgens jouw kennis en ervaring weer te kunnen en mogen delen met anderen. Om zo écht bij te dragen. Want het gevoel dat je bijdraagt maakt je betrokken, loyaal en geeft je voldoening en plezier. Dus geen standaard functieprofielen, maar voor iedereen een uitdaging op maat, in een omgeving waar je veel leert, stappen maakt en merkt dat je het verschil maakt. Wij noemen het de leerorganisatie. Careerwise is zelf zo’n leerorganisatie. Waar iedereen z’n beste zelf leert zijn, van daaruit slim samenwerkt en maximaal bijdraagt aan de wereld om je heen. Wordt jouw organisatie de volgende? We laten ons graag afrekenen op een geweldig resultaat.

2. Samen lachen

Bij Careerwise geloven we dat leren en plezier hand in hand gaan. Als je ergens plezier in hebt, leer je sneller. Daarom maken wij veel gebruik van spelvormen, improvisatietheater en dramatechnieken. We nemen je letterlijk en figuurlijk mee op avontuur. Of dat nu onze leiderschapsreis naar Griekenland is, of een training feedback geven. We maken er graag een lolletje van, het leren. Niet alleen omdat we weten dat het werkt, maar ook omdat we het zelf dan naar ons zin hebben en dus op ons best zijn.

3. Vertrouwen

Wat we doen, doen we vanuit een mensgerichte benadering en vanuit vertrouwen. Echt contact maken en onderhouden vinden we belangrijk. We creëren graag een leuke leeromgeving waar persoonlijke ontwikkeling, transparantie en delen centraal staan. Waar je wordt gerespecteerd om wie je bent en waar je durft het achterste van je tong te laten zien. Waar je de tijd krijgt en neemt om jezelf vragen te stellen. We zetten jou op de eerste plek en werken samen aan jouw zelfvertrouwen. De wereld heeft jou nodig!

4. Leiderschap tonen

We helpen met de vraag wie je wilt zijn als mens of organisatie: waar droom je van, waar geloof je in, waar ga je voor, wat heb jij te delen of door te geven aan deze wereld, wat wordt jouw bijdrage? Vanuit persoonlijk leiderschap kan je zelf het beste aan je organisatie en de wereld vertellen wat er nodig is om écht te excelleren. Zo helpen we organisaties om de coolste in hun branche te worden voor én door jong talent. Leuk voor iedereen!

Wat we doen

Voor jou als young professional bieden we naast inspiratie op Careerwise.nl open trainingsprogramma’s waarop jij jezelf individueel kunt inschrijven zoals:

 1. Inspirerende seminars en leerevents
 2. Persoonlijk Leiderschap Halfjaarprogramma
 3. Persoonlijk Leiderschap Zeilreis naar Griekenland

Laagdrempelig, met altijd een persoonlijke uitdaging voor jou, het liefst een beetje avontuur en bovenal joy!

Maatwerk voor organisaties

Wat hebben Young Professionals binnen organisaties nodig om optimaal te functioneren? Om vernieuwing en frisheid te brengen op de werkvloer?

Wij doen al jaren onderzoek naar Young Professionals en passen de conclusies dagelijks toe in ons werk. In combinatie met onze Werkenergie-scan zijn we in staat om een haarscherpe MRI-scan te maken van het young professional-klimaat binnen organisaties. Waar liggen de kansen en pijnpunten? Dit gebruiken we als startpunt voor een trainingsvoorstel op maat om jouw organisatie écht verder te helpen.

Voor organisaties bieden we:

 • Trainingen
 • Workshops
 • Masterclasses
 • Traineeships
 • Leiderschapsprogramma’s
 • Evenementen
 • Sprekers
 • Theater

Opgebouwd vanuit:

 • Zelfinzicht
 • Persoonlijk leiderschap
 • Impact
 • Flow
 • Slimmer werken
 • Intervisie

Bekijk ons productportfolio voor een eerste indruk.

Ons doel: van binnen naar buiten leven

Wij gaan voor Worden wie je bent! Door Young Professionals de voordelen te laten zien om van binnen naar buiten te leven, in plaats van andersom. Door competenties te ontwikkelen die werken leuker en makkelijker maken.

Wat wij het liefste doen is, samen jouw, jullie organisatiedoelstellingen hard overtreffen door leren in jouw praktijk te integreren, met de jonge generatie binnen jullie organisatie als motor achter vernieuwing en verandering op de werkvloer.

We zorgen voor commitment van de Young Professional, die zelfontplooiing en groei zo belangrijk vindt. Tegelijkertijd helpen we jouw organisatie bij het werven, binden en benutten van jong talent. Hier ontstaat onze flow. En die van jou?

Wil je hierover met ons in gesprek? Dat kan! Neem contact met ons op.

Online Magazine

Careerwise.nl is het leukste online magazine voor starters en young professionals. We werken onafhankelijk van de grote (recruitment)partijen en zijn er voor jou! We geloven in jouw talent en moedigen je aan vanuit je drijfveren en passie te leven. Als jij doet wat je leuk vindt om te doen, is dat fijn voor jezelf. Je raakt in je flow. Daarnaast is het fijn voor de wereld om je heen; je collega’s, vrienden en familie. Deel en vertel daarom over jouw baan, project, carrièreswitch, loopbaanvragen en de antwoorden daarop. Zo houden we samen de Young Professionals van Nederland op de hoogte van handige loopbaantips, carrièrenieuws en evenementen.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Over ons'?