Quick scan young professionals

Sinds 2020 bestaat minstens één derde van de arbeidsmarkt uit millennials, en ook generatie Z doet haar intrede. Voor elke organisatie onmisbare generaties. Maar hoe bind en boei je millennials voor jouw organisatie? Hoe toon je op een effectieve manier dat er naar hen geluisterd wordt? Dankzij de Quick Scan voelen deze jongeren direct dat hun mening er toe doet én weet jij hoe de organisatie ervoor staat.

Startpunt

De Quick Scan biedt je een ideaal startpunt om andere interventies en/of programma’s in te zetten. De Quick Scan is een 0-meting waardoor je precies weet op welke vlakken jouw organisatie goed scoort, en waar extra ondersteuning en ontwikkeling nodig is. De Quick Scan geeft je een duidelijke ‘foto’ waardoor je doelgericht interventies kunt inzetten.

De thema’s

Op basis van meerkeuzevragen worden acht belangrijke werkenergie-begrippen voor millennials concreet gemaakt voor jouw organisatie: wat gaat er goed en wat kan er beter?

 • Autonomie
 • Ontwikkeling
 • Betekenisvol werk
 • Werksfeer
 • Leiderschap op de werkvloer
 • Bureaucratie
 • Hiërarchie
 • Verwachtingen

De vragenlijst eindigt met enkele open vragen waaruit we concrete voorbeelden en adviezen destilleren. Na de Quick Scan kunnen we samen kijken wat jullie zelf kunnen doen om young professionals te binden en boeien, welke interventies voor jullie het meest effectief zijn en welke workshops of trainingen het beste aansluiten bij de resultaten van jullie young professionals.

Het ontstaan

De Quick Scan ontstond tijdens de vierde editie van het landelijke Young Professional Onderzoek: Millennials en Werk (2018). Ruim 3300 millennials van o.a. Philips, KPN, Gemeentes, Kadaster, zorginstellingen, UWV vulden de Millennial Scan al in. De vragenlijst is opgesteld uit (voor)onderzoek door Careerwise en millennial-experts Aart Bontekoning en Jasper Scholten.

De voordelen

Met de uitkomsten kan jij als HR-professional actief sturen met betrekking tot onderwerpen zoals: strategische HR planning, talentmanagement, vitaliteit & duurzame inzetbaarheid, beperken van verloop, burn-outpreventie, werving, employee engagement, etc.

 • Invullen levert millennials direct bewustzijn op: hoe ga ik om met mijn energie?
 • Energiegevers en energievreters binnen jullie organisatie worden haarscherp blootgelegd (deze gelden doorgaans voor meer dan de millennial-generatie alleen)
 • De resultaten geven concrete handvatten hoe je aantrekkelijk blijft voor millennials
 • Startpunt om preventief aan de slag te gaan met burn-out

Quick Scan

Na de Quick Scan kunnen we samen kijken wat jullie zelf kunnen doen om young professionals te binden en boeien.

 1. Vraag een unieke link aan naar de vragenlijst
 2. Deel de link met de young professionals uit jouw organisatie via mail, intranet, nieuwsbrief, etc. We voorzien je van wervende voorbeeldteksten
 3. Stuur een reminder om zoveel mogelijk jongeren binnen je organisatie te laten participeren
 4. Je ontvangt van ons het uitgebreide maatwerk rapport met resultaten van jouw organisatie. Het rapport bestaat uit cijfers, conclusies, aanbevelingen en vergelijkingen met de landelijke resultaten (meer dan 3300 millennials uit vrijwel alle branches vulden de vragenlijst in).
 5. In een telefonisch adviesgesprek geven we antwoord op eventuele vragen. We delen onze kennis en bekijken samen welke vervolginterventies voor jullie organisatie mogelijk interessant kunnen zijn.

Een Quick Scan (Nederlandstalige vragenlijst) heb je al vanaf €850,- en is zinvol bij minimaal 50 respondenten uit jouw organisatie.

Video Scan

Video Scan: cultuurvernieuwing en innovatie met young professionals aan het roer.

 1. Een videoscan van de bedrijfscultuur met de jongste generatie. In een half uur scannen we wat de veroudering is en wat de updates zijn die de jongste generatie de organisatie te brengen heeft.
 2. Aanscherping van de scan met leden van de oudere generaties.
 3. Met alle generaties samen een cultuurupdate bespreken en de vernieuwing doorvoeren in een concreet project.

Bij de Millennial-scan wordt met videobeelden pakkend weergeven waar medewerkers werkenergie van krijgen en waar ze de meeste energie op verliezen. Op die manier kun je als bedrijf werken aan vier belangrijke effecten:

 1. Het updaten van je bedrijfscultuur
 2. Een proces van voortdurend evolutionair veranderen, van binnenuit
 3. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit
 4. Een aantrekkelijker werkcultuur voor alle generaties

Het mooiste aan het inzetten van de Millennial Scan was om te ervaren hoe goed het millennials doet als je ze vraagt wat zij er van vinden. Ze voelen zich door het invullen al gehoord en komen direct met ideeën waar ik zelf niet aan had gedacht. Dit creëert verbinding en is een eerste stap om samen te groeien – Vicky, opdrachtgever vanuit een zorginstelling

De investering is niet groot maar de winst is enorm. Wat Young Professionals jouw organisatie hebben te brengen stijgt boven hun eigen generatie uit: het is namelijk in het belang van het hele bedrijf om te blijven innoveren.*Vanwege je interesse ontvang je onze nieuwsbrief voor (HR-)professionals met het laatste nieuws over Young Professional trainingen (1x per maand en gemakkelijk afmelden onderaan elke nieuwsbrief).

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Quick scan young professionals – breng jong talent in kaart'?