Hoe krijg je de juiste antwoorden? Ga mentaal op reis!

de juiste antwoorden - Hoe krijg je de juiste antwoorden Ga op een retraite - pexels-thirdman-6958591

Ken je dat, je hebt een vraag waar je eigenlijk even voor moet gaan zitten? Je weet dat je er even de tijd voor moet nemen, en dat de juiste antwoorden dan zo tot je komen. Alleen moet je dat wel even doen. Maar vaak ben je te druk om echt de tijd te nemen, om even stil te staan bij het vinden van een oplossing. Ondertussen zeurt het maar in je hoofd, ga je door met wat je al deed waardoor je niet verder komt. Ga op een retraite en vind de juiste antwoorden.

Afstand nemen

Het gebeurde mij onlangs. Ik wilde een volgende stap zetten in mijn werk. Een nieuw programma lanceren, wat bijna helemaal af was. Bijna, maar er miste nog iets. Alleen kon ik zo niet de vinger leggen op wat er nu miste. De juiste antwoorden kwamen maar niet. Daarvoor had ik afstand nodig, dus niet constant aan het werk zijn, maar even eruit stappen.

Op naar Ibiza

Alleen hoe doe je dat, wanneer je gewoon aan het werk bent, en het druk hebt? Ineens wist ik wat ik nodig had: een paar dagen er helemaal uit. Even op mezelf zijn, en niet met mijn werk bezig zijn. Een paar jaar terug had ik precies dat gedaan – een paar dagen naar Ibiza, om me te focussen op mijn volgende stappen. Heerlijk, even weg. Dat werkte enorm goed, de juiste antwoorden kwamen direct naar me toe.

Een mentale reis naar de juiste antwoorden

Een retraite, dat is wat ik nodig had, met voldoende tijd om alles op een rijtje te zetten. Ik wilde nu weer naar Ibiza, alleen dat werd lastig omdat we nog in lockdown zaten. Maar ik had wel een retraite nodig, dus ik besloot gewoon mentaal te gaan! Ik verzette mijn afspraken en maakte mijn agenda leeg. Om in de stemming te komen, draaide ik alleen nog maar Ibiza tunes, heerlijk. Natuurlijk was het niet hetzelfde als echt naar Ibiza gaan, maar het bleef heerlijk. Ik maakte strandwandelingen, alleen dan in Nederland, ik sliep uit, nam langer de tijd om te mediteren en te schrijven. Het verbaasde mij hoeveel een mentale reis met je doet, dus zit jij vast vanwege corona, je budget of wat dan ook? Ga gewoon mentaal op reis!

Stel jezelf een aantal vragen

Ik stelde mezelf de volgende vragen, die jou ook kunnen helpen:

  1. Welke bijdrage levert mijn werk/wat ik doe?
  2. Hoe waardevol is dat wat ik breng, en hoe waardevol wil ik dat het is?
  3. Als het nu niet zo waardevol is, zoals ik het zou willen, wat mag ik dan veranderen om het waardevoller te maken?
  4. Wat mag ik nog meer veranderen aan mijn werk/wat ik doe, om me hier op alle aspecten, weer volledig goed over te voelen?
  5. Wat maakt mij uniek in het brengen van deze waarde? Waarom is dit werk belangrijk voor MIJ?
  6. Hoe kan ik mijn unieke bijdrage en waarde beter zichtbaar maken, zodat ik ook de vruchten van deze verandering pluk?

De juiste antwoorden: ze hebben gewoon even ruimte nodig

Door de ruimte en de stilte die ik had gemaakt en het stellen van deze vragen, kreeg ik ook de antwoorden die ik zocht. Ineens ontdekte ik het stukje dat ik eerder niet inzag. Daarmee had ik alle inzichten. En dat in een paar dagen, zo snel kan het dus gaan. Je brein heeft soms gewoon even ruimte nodig om te ontdekken wat je ergens al weet of voelt.

Volgend jaar ga ik weer op zoek naar de juiste antwoorden die ik dan nodig heb; en dan hopelijk echt op Ibiza!

Tags: Persoonlijke ontwikkeling, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Hoe krijg je de juiste antwoorden? Ga mentaal op reis!'?