Wat is mijn toegevoegde waarde?

wat is mijn toegevoegde waarde - pexels-alena-darmel-7642000

Als je verder wilt komen in je leven is het belangrijk dat je weet wat jouw toegevoegde waarde is. De vraag wat is mijn toegevoegde waarde? of beter verwoord waarom sta ik op de loonlijst? is één van de belangrijkste vragen in je carrière. Of je nu een werknemer of een ondernemer bent: deze vragen beantwoorden geeft je inzicht in waar jij echt van waarde bent. En als je dat helder hebt, is het antwoord dé sleutel naar tot je volle potentieel presteren, een hoger salaris of zelfs een promotie.

Wat is mijn toegevoegde waarde?

Jouw baan kan opgedeeld worden in vijf, tot maximaal zeven, Key Result Areas. Het komt zelden voor dat een baan meer dan zeven Key Result Areas heeft, of je hebt eigenlijk te veel verantwoordelijkheden waardoor het onmogelijk is om op elk gebied goed te presteren. De Key Result Areas staan voor de gebieden die je absoluut op een positieve manier moet doen om je verantwoordelijkheden goed te volbrengen binnen je baan. Onderzoeken wat jouw Key Result Areas zijn zorgt ervoor dat je ook antwoord kunt geven op de vraag: wat is mijn toegevoegde waarde?

Wat zijn jouw Key Result Areas?

Eindelijk je volle potentieel kwijt kunnen in je werk begint bij het vaststellen van jouw Key Result Areas. Zo pak je het aan:

  1. Maak een lijst van je meest belangrijke taken/verantwoordelijkheden. Kijk bijvoorbeeld terug in je agenda en mailbox om de lijst zo volledig mogelijk te maken.
  2. Bekijk de lijst en streep alles weg wat niet bij de kern van je baan hoort.
  3. Zet de taken/verantwoordelijkheden op volgorde van meest belangrijk naar minder belangrijk.
  4. De top 5 tot 7 taken/verantwoordelijkheden zijn jouw Key Result Areas.

Key Result Areas hulpmiddel om succesvol te worden

Presteren op déze vijf tot zeven punten maken jou een getalenteerde medewerker en geven je de kans om écht verschil te maken. Leg jouw Key Result Areas voor aan je leidinggevende om te checken of je op de goede weg zit, en vergelijk jouw lijstje bijvoorbeeld met je officiële functieomschrijving. Zo weet je zeker dat je focust op de belangrijkste dingen.

Jouw vermogen om deze vijf tot zeven Key Result Areas goed en efficiënt te volbrengen bepaalt jouw kans op salarisverhoging en de mogelijkheid op promotie. Focus daarom op deze hoofddoelen, alle andere taken doe je daarna pas want die zijn simpelweg minder belangrijk. Zo is je focus altijd helder en kom je niet in de knel met je hoofdtaken. Jouw toegevoegde waarde ligt in jouw Key Result Areas en als je die goed uitvoert, voeg je nog meer toegevoegde waarde toe: namelijk betrouwbaarheid!

Webinar Ontwerp een traineeship of Talentprogramma - Careerwise - Trainers voor Young Professionals
Tags: , , , , , ,
Vraag van de maand
Reflecteren zie ik als de belangrijkste sleutel voor mijn ontwikkelingDoor te (leren) reflecteren ontwikkel ik mijzelf het beste
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'What value do I add?'?