Er zijn maar weinig bedrijven die hun Young Professionals direct bij de start van hun carrière opleiden in efficiënt omgaan met je tijd & mailbox. Maar in je werk kom je het gelijk tegen; een overvolle mailbox, werken met volle agenda’s van jezelf en anderen, het plannen van je eigen werk, niet alles afkrijgen binnen werktijd en het omgaan met afleidingen en spoedjes… Hoe doe je dat?!

Het kan je een hoop tijd, energie, ellende en vooral stress besparen.

En dat terwijl iedereen die wat verder is in zijn carrière zal erkennen: had ik zoiets maar geleerd aan het begin van mijn loopbaan.

Je mailprogramma als je beste vriend

Je mailbox is vaak één van je grootste afleiders en productiviteitskiller nummer één. Ga maar eens na voor jezelf; je bent zomaar twee tot drie uur per dag kwijt aan e-mails behandelen en zoeken in je mailbox.

Heb jij grip op je mailbox of heeft je mailbox grip op jou?

Door slim met je mailbox om te gaan, bespaar je niet alleen veel tijd en frustratie; je kunt zelfs je mailbox voor je laten werken.

Online Training Grip op je Mailbox

Het enige wat je nodig hebt naast je mailprogramma, is een internetverbinding, pen en papier en een kopje koffie of thee. Tijdens deze online training werk je vanuit je eigen mailbox. Je past de praktische tips en tools dus direct toe in je eigen online omgeving. Volg je de training online? Omdat het live is, kan je meteen jouw vragen stellen om tot de beste oplossing voor jouw dagelijkse werk te komen. Wat leer je tijdens deze online training?

 • Waarom je mailbox explodeert en wat jij er aan kunt doen
 • Jouw mailprogramma beheren: de Tips & Tricks
 • Archiefindeling en agendabeheer
 • Slim e-mails verwerken met het OBO-model
 • Overzicht op taken, prioriteiten en deadlines

Resultaat Grip op je Mailbox

Tijdens deze online training leer je hoe je van je mailbox een handige productiviteitstool maakt. We creëren samen overzicht en meer tijd voor de belangrijke dingen in je leven. Je richt jouw e-mailprogramma optimaal in, zodat je op elk moment exact weet wat jou te doen staat, waar jouw prioriteiten liggen en welke taken jouw aandacht en tijd écht nodig hebben. De basis is gelegd waardoor je weerbaarder bent en niet voortdurend wordt meegesleept in afleiding en de waan van de dag.

 • Je mailbox is optimaal ingericht naar jouw eigen inzicht en voorkeur
 • Je kent speciale tools die helpen om grip te houden op je tijd (zelfs als het druk is!)
 • Je kunt relevante dingen makkelijk terugvinden
 • Je hebt overzicht op je taken en grip op je deadlines
 • Je weet hoe je jouw mailprogramma zo inzet, dat het jou dagelijks in je werk ondersteunt
 • Je bent productiever in jouw dagelijkse (werk)leven en je hebt meer tijd voor belangrijke dingen binnen en buiten je werk

Optioneel: voor nog meer Grip op je Tijd

1 – Verdiepingssessie (per groep of 1-op-1)

Tijdens de terugkom/verdiepingssessie finetunen we de technieken en werkwijze van de eerste trainingsdag en nemen we de tijd om te kijken naar onderwerpen die je nodig hebt om nog meer grip op je tijd te krijgen. Ook lossen we uitdagingen op door dat ene dingetje dat nog niet helemaal vlekkeloos gaat te optimaliseren om zo het resultaat op lange termijn te waarborgen.

2 – Q&A call

Vaak loop je na een training nog weleens tegen vragen aan die je pas tegenkomt in de dagelijkse praktijk. In onze Q&A-sessie stel je al die vragen en krijg je meteen een oplossing. Doordat je ook de vragen van andere deelnemers meekrijgt, maak je meteen een extra verdiepingsslag.

Wie is jouw Trainer?

[authorsure_author_box]

Over online trainingen van Careerwise

Careerwise online trainingen zijn geen standaard online lessen. Ze zijn altijd live en in kleine groepen. Op die manier is er altijd real-time interactie met groepsgenoten, de trainer en krijg je persoonlijke aandacht. Je doet in break out rooms oefeningen en opdrachten in tweetallen waardoor je echt aan de slag bent met je eigen ontwikkeling. Je leert groepsgenoten beter kennen en werkt aan je eigen leerpunten. Eventueel zijn de online trainingen van Careerwise uit te breiden met:
 • verdiepende modules
 • on-the-job challenges tussen de online bijeenkomsten
 • 1-op-1 online coaching
 • een Q&A en/of terugkomsessie

Praktisch

Bij Careerwise creëren we leerervaringen op maat. Wat zie jij als het gewenste resultaat? En welk budget en welke tijdsbesteding denk je aan? Dit zijn slechts enkele vragen waarover we je met veel plezier adviseren vanuit onze ervaring in het trainen van Young Professionals / Millennials.

  Vraag een offerte aan:

  Careerwise ontwerpt trainee- en leiderschapsprogramma's. De workshops & trainingen die daar onderdeel van uitmaken verzorgen we ook als losse interventies voor bedrijven en Young Professional verenigingen. Met veel interactie, ervaringsgericht leren en bovenal veel plezier! Want als je plezier hebt, leer je meer.

  *Vanwege je interesse ontvang je onze nieuwsbrief voor (HR-)professionals met het laatste nieuws over Young Professional trainingen (1x per maand en gemakkelijk afmelden onderaan elke nieuwsbrief).  Millennials en werk


  Onze klanten

  Al onze trainingen bieden we op maat aan. De afgelopen tijd werkten wij onder andere met young professionals van Philips, KPN, Kadaster, Noordwest Ziekenhuisgroep, UWV, Gemeente Rotterdam, Mise en Place, Fashcom, Gemeente Amsterdam, Ink Strategy, Universiteit Utrecht, Coolblue, Erasmus Universiteit Medisch Centrum, Mobilee, Gemeente Breda, Diversey Inc, Het GeluidBuro en Vluchtelingenwerk Nederland. We ontwikkelen en faciliteren trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit & vaardigheden, vitaliteit & burn-out, persoonlijk leiderschap en team & samenwerking zoals diversiteitsvraagstukken (waaronder werken met generatieverschillen). Wil je iemand spreken voor een referentie? We brengen je graag in contact. Of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

  Tags: , , ,

  Bekijk ook

  Menu