InCompany en maatwerk trainingenTraining Samenwerken voor Young ProfessionalsTrainingen Generatieleren

Workshop: Generatiekaartspel – ontdek elkaars sterke punten met De Generatiebril

Yes! Binnen jouw organisatie hebben ze het helemaal voor elkaar. Van alle generaties, heb jij er wel eentje in je team. Maar hoe ga je om met zo’n divers team? Wat kenmerkt jouw collega’s als je ernaar kijkt door De Generatiebril?

Tijdens deze Workshop Generatiekaartspel zet je jouw Generatiebril op. Spelenderwijs wordt je bewust van de verschillende generaties en hun kenmerken, verwachtingen en behoeften. Zowel op persoonlijk vlak als op organisatorisch gebied.

Samen met je collega’s ga je daarmee het gesprek aan over leuke én lastige onderwerpen op je werk. Je komt erachter waarin je op elkaar lijkt en van elkaar verschilt. Je leert elkaars generatie-afkomst beter begrijpen en dat creëert verbinding. Want als iedereen zijn Generatiebril op zet, kan je inzetten op ieders kwaliteiten!

nikki-mostard-workshop-careerwise-generatiekaartspel-kwartet-generaties-de-generatiebril-spel-kwartet

Programma Workshop Generatiekaartspel

Het programma start met een korte presentatie waardoor je inzicht krijgt in de generaties op de werkvloer. Dan start het spel waarbij plezier centraal staat, maar wat tegelijkertijd leidt tot diepgaande gesprekken en interessante discussies:

 • Ontdek en ervaar de kenmerken van elke generatie
 • Verschillen en overeenkomsten tussen jou en je collega’s
 • Verwachtingen en behoeften achterhalen
 • Elkaars kracht ontdekken en leren inzetten

Tijdens de nabespreking krijg je concrete handvatten hoe je de kennis die je hebt opgedaan direct kunt toepassen in jouw praktijk.

Resultaat Workshop Generatiekaartspel

Na deze workshop heb je kennis en inzichten vergaart over de kenmerken, verwachtingen en behoeften die de verschillende generaties meebrengen de werkvloer op.

 • Je hebt inzicht in de verschillende generatiekenmerken
 • Je weet welke verwachtingen en behoeften collega’s van andere generaties kunnen hebben
 • Je snapt waarom verschillende generaties op kenmerkende manieren handelen
 • Je kunt je eigen handelen en positie in het team beter plaatsen
 • Je hebt ervaren dat je (generatie)diversiteit juist kunt inzetten om te verbinden
 • Je weet waar elkaars kwaliteiten liggen en hoe je die in de samenwerking kunt inzetten
 • Je kent je collega’s beter!
 • Als leidinggevende heb je beter zicht op hoe de verschillende generaties het liefst worden geleid, hoe ze communiceren en samenwerken.

De trainer van de Workshop Generatiekaartspel

Nikki Mostard is zelf millennial en werkzaam bij het UWV. Ze is enorm geïnteresseerd in de verschillen tussen mensen en wat daarmee juist valt te winnen. Tijdens haar studie HRM ontdekte zij dat er binnen organisaties weinig ingespeeld wordt op generatieverschillen. Veel te vaak nog leiden ze tot onnodige problemen bij samenwerken, communiceren en beslissingen nemen. Haar idee? Een tool ontwikkelen die bewustwording over generaties creëert en toepasbaar is binnen elke laag van een organisatie. Haar generatiekaartspel De Generatiebril is daarmee de kern van haar actieve workshop.

nikki-mostard-workshop-careerwise-generatiekaartspel-kwartet-generaties-de-generatiebril-spel-150x150
Tags: , ,

Meer trainingen

Menu