InCompany en maatwerk trainingenTrainingen GeneratielerenVitaliteitstrainingen voor Young Professionals

Millennial Scan – inzicht in betrokkenheid, werkplezier, burn-out en uitstroom


Hoe verhoog je het werkplezier en de betrokkenheid van millennials?
En hoe voorkom je onnodig energieverlies en burn-outs?
Nieuwsgierig? Zo vind je het uit!


In 2020 is eenderde van de arbeidsmarkt een millennial. Voor elke organisatie een onmisbare generatie. Maar hoe bind en boei je millennials voor jouw organisatie? Hoe toon je op een effectieve manier dat er naar hen geluisterd wordt?

Landelijk onderzoek

De Millennial Scan ontstond tijdens de vierde editie van het landelijke Young Professional Onderzoek: Millennials en Werk (2018). Ruim 3300 millennials van o.a. Philips, KPN, Gemeentes, Kadaster, zorginstellingen, UWV vulden de Millennial Scan al in. De vragenlijst is opgesteld uit (voor)onderzoek door Careerwise en millennial-experts Aart Bontekoning en Jasper Scholten.

Online vragenlijst

De kern van de Millennial Scan vormt een eigentijdse online vragenlijst: waar krijg je energie van en wat kost je energie in je werk?

Ik heb direct een paar print screens gemaakt om te zien waar bij mij nu echt de pijnpunten in huidig werk liggen – (deelnemer van de Millennial Scan)

Op basis van meerkeuzevragen worden acht belangrijke werkenergie-begrippen voor millennials concreet gemaakt voor jouw organisatie: wat gaat er goed en wat kan er beter?

 • Autonomie
 • Ontwikkeling
 • Betekenisvol werk
 • Werksfeer
 • Leiderschap op de werkvloer
 • Bureaucratie
 • Hiërarchie
 • Verwachtingen

De vragenlijst eindigt met enkele open vragen waaruit we concrete voorbeelden en adviezen destilleren.

Het mooiste aan het inzetten van de Millennial Scan was om te ervaren hoe goed het millennials doet als je ze vraagt wat zij er van vinden. Ze voelen zich door het invullen al gehoord en komen direct met ideeën waar ik zelf niet aan had gedacht. Dit creëert verbinding en is een eerste stap om samen te groeien – Vicky, opdrachtgever vanuit een zorginstelling

Praktisch – werkwijze bij een Millennial Scan

 1. Vraag een unieke link aan naar de vragenlijst
 2. Deel de link met millennials uit jouw organisatie via mail, intranet, nieuwsbrief etc. We voorzien je van wervende voorbeeldteksten
 3. Stuur een reminder om zoveel mogelijk millennials binnen je organisatie te laten participeren
 4. Je ontvangt van ons het uitgebreide maatwerk rapport met resultaten van jouw organisatie. Het rapport bestaat uit cijfers, conclusies, aanbevelingen en vergelijkingen met de landelijke resultaten (al meer dan 3300 millennials uit vrijwel alle branches vulden de vragenlijst in).
 5. In een telefonisch adviesgesprek geven we antwoord op eventuele vragen. We delen onze kennis en bekijken samen welke vervolginterventies voor jullie organisatie mogelijk interessant kunnen zijn.

Een Millennial Scan (Nederlandstalige vragenlijst) heb je al vanaf €850,- en is zinvol bij minimaal 50 respondenten uit jouw organisatie.

Leuk onderzoek! De vragen en het invullen waren al een spiegel. Confronterend wel… (deelnemer van de Millennial Scan)

Resultaat van de Millennial Scan

 • Je krijgt belangrijke thema’s rondom de jongste generatie haarscherp in beeld
 • Je weet wat er goed gaat en wat jouw organisatie aantrekkelijk maakt om voor te werken
 • Je weet hoe je het werkplezier & betrokkenheid kunt verhogen binnen jouw organisatie en onnodige uitstroom & verloop bij millennials kunt verlagen
 • Je hebt inzicht in wat er verbeterd kan worden om ook in de toekomst een aantrekkelijk werkgever te blijven
 • Je weet hoe je onnodig energieverlies bij millennials (en burn-out) kunt terugdringen
 • Je hebt een kwantitatieve onderbouwing om belangrijke HR-thema’s rondom werving, talent en talentontwikkeling op de kaart te krijgen binnen jouw organisatie.

Binden, boeien en duurzame inzetbaarheid

Met de uitkomsten kan jij als HR-professional actief sturen met betrekking tot onderwerpen zoals: strategische HR planning, talentmanagement, vitaliteit & duurzame inzetbaarheid, beperken van verloop, burn-outpreventie, werving, employee engagement etc.

 1. Invullen levert millennials direct bewustzijn op: hoe ga ik om met mijn energie?
 2. Energiegevers en energievreters binnen jullie organisatie worden haarscherp blootgelegd (deze gelden doorgaans voor meer dan de millennial-generatie alleen)
 3. De resultaten geven concrete handvatten hoe je aantrekkelijk blijft voor millennials
 4. Startpunt om preventief aan de slag te gaan met burn-out

De trainer

Careerwise is een trainingsbureau in soft-skills en leiderschapsprogramma’s voor young professionals. Onze trainers weten als geen ander wat millennials & generatie-Z drijft, door ons trainingswerk, onze doelgroep-website (sinds 2009) en onze onderzoeken onder duizenden jongeren. Onze trainingen zijn interactief, verbindend en fun! Onze trainers nemen je mee op avontuur en dagen je uit om daar te leren waar jij het ’t hardste nodig hebt: in jouw dagelijkse praktijk en buiten jouw comfort zone.

Praktisch

Bij Careerwise creëren we elke leerervaring op maat. We gaan met je in gesprek over:

 • Het door jou gewenste resultaat
 • De tijdsbesteding waar jij aan denkt
 • Het aantal deelnemers
 • Welk budget je hebt
 • En hoe snel we kunnen starten

We gaan graag met je in gesprek waarbij we je met veel plezier adviseren vanuit onze ervaring in het trainen van Young Professionals.

Dus heb je interesse in deze training? Laat dan hieronder je gegevens achter en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie en om alles af te stemmen op jouw wensen.

Vraag een offerte aan


Tags: Burn-out, Leidinggeven aan millennials, Millennials generatie Y, Werkplezier, Werkplezier en werkstress

Vraag een offerte aan


Meer trainingen

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Millennial Scan – inzicht in betrokkenheid, werkplezier, burn-out en uitstroom'?