training leidinggeven voor young professionals careerwise nieuwsgierig leiderdschap ballpen-beard-blur-1076801

Training Leidinggeven voor Young Professionals – de kracht van nieuwsgierig leiderschap

Wie ben jij als (toekomstig) leider? Hoe trouw ben je aan je eigen waarden, talenten en ambities? Haal jij het beste uit jezelf en je omgeving?

De training Leidinggeven voor Young Professionals begint met nieuwsgierig zijn naar jezelf en anderen. Door authentiek en oké te zijn met jezelf, anderen en open te staan voor nieuwe inzichten ten aanzien van je rol als leider.

Echt leiderschap wordt vervolgens bepaald door je daadwerkelijke acties en je gedrag. Daarom nodigen we je uit om concrete stappen te zetten op jouw werkplek. Je gaat jouw leiderschap neerzetten en zichtbaar maken.

Leiderschap is vallen en opstaan. Als je weet hoe je kunt opstaan, wordt vallen minder eng.

Programma Training Leidinggeven voor Young Professionals

Dit leiderschapsprogramma begint met een intake via Skype. Daarna vragen we je als voorbereiding om de resultaten van het Millennial Onderzoek door te lezen. Dan volgen de drie trainingsdagen waarbij je tussendoor huiswerk meekrijgt:

1. IK; persoonlijk leiderschap: wie ben ik (als zoogdier), wat wil ik, wat denk ik, hoe handel ik? Wat zijn mijn waarden? Wat betekent leiderschap voor mij? En hoe kijk ik naar leiderschap? Zelf-reflectie en zelf-coaching staan centraal.

2. WIJ: groepsleiderschap: hoe kan je bijdragen aan de groei van anderen (collega’s, medewerkers, klanten)? Maar ook: wat zijn de effecten van mijn gedrag op de samenwerking met anderen en vice versa? Wat valt er te leren over team-ontwikkeling? Hoe ga ik om met verschillen tussen mensen, onderling vertrouwen, besluitvorming etc.?

3. HET: organisatieleiderschap: Wat is de bedoeling van de organisatie waar je nu werkt, en hoe ben jij daarmee verbonden? Wie zijn je klanten, wat is je relatie met hen? Hoe maken jullie plannen, wat zijn de belangrijke pijlers voor jullie organisatie? Welke werkafspraken zijn er nodig etc.? Ook is in dit deel ruimte om bestaande (leiderschaps)structuren of systemen nader toe te lichten of uit te diepen.

In deze training komt verder aan bod:

 • Behoeften-management
 • Inventariseren van jouw eigen behoeften
 • De belangrijkste leiderschapsstromen van dit moment
 • Aanspreken, aansturen & beïnvloeden
 • Oefenen met je leiderschapsstijl
 • Rollen & contact
 • Erkennen van jezelf en de ander

Resultaat Training Leidinggeven voor Young Professionals

Tijdens de training leidinggeven voor Young Professionals leer je op een andere manier begeleiden en beïnvloeden. Je vergroot je impact in je organisatie en in de maatschappij.

 • Je hebt kennisgemaakt met belangrijke leiderschapsstromen zoals situationeel, authentiek en dienend leiderschap
 • Je hebt handvatten om leiderschapsproblemen in het moment, op de werkvloer, effectief aan te pakken
 • Je hebt kennisgemaakt met de kracht van leidinggeven in het hier en nu
 • Je herkent je eigen (leiderschaps-)patronen beter en hebt tools waarmee je kunt bijdragen aan je eigen groei en die van anderen
 • Je hebt zicht op je volgende stap en neemt een roadmap mee naar huis voor jouw eigen persoonlijk leiderschap

Wie is jouw trainer?

Loekie Cornelissen

Loekie Cornelissen is ruim 15 jaar trainer, (team)coach en procesbegeleider. Ze is nieuwsgierig, flexibel en betrokken. Na haar studie sociale- en oganisatiepsychologie ontwikkelde ze zich in populaire modellen en stromingen als Covey, Servant Leadership, Big Five, Blanchard, Systemisch werk, RET, NLP & TA. Loekie spreekt je aan op wat je doet en teweegbrengt. Met respect, maar tegelijk laat ze jou je grenzen verkennen. Zo kan je het beste uit jezelf halen – als organisatie of als persoon, op de werkvloer of op directieniveau. Met haar enthousiasme maakt ze mensen enthousiast voor verandering. Omdat een training alleen werkt als mensen er plezier in hebben.

Praktisch

Bij Careerwise creëren we leerervaringen op maat. Wat zie jij als het gewenste resultaat? En welk budget en welke tijdsbesteding denk je aan? Dit zijn slechts enkele vragen waarover we je met veel plezier adviseren vanuit onze ervaring in het trainen van Young Professionals / Millennials.

Vraag een offerte aan:

Careerwise ontwerpt trainee- en leiderschapsprogramma's. De workshops & trainingen die daar onderdeel van uitmaken verzorgen we ook als losse interventies voor bedrijven en Young Professional verenigingen. Met veel interactie, ervaringsgericht leren en bovenal veel plezier! Want als je plezier hebt, leer je meer.

*Vanwege je interesse ontvang je onze nieuwsbrief voor (HR-)professionals met het laatste nieuws over Young Professional trainingen (1x per maand en gemakkelijk afmelden onderaan elke nieuwsbrief).Millennials en werkCareerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...