Waarom zijn young professionals zo vatbaar voor een burn-out?

millennials burn-out

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft ervoor gekozen om de term ‘burn-out’ niet meer te gebruiken en in plaats daarvan te verwijzen naar ‘psychische vermoeidheid door het werk’ omdat het voor teveel verwarring zorgt. Mensen tussen de leeftijden van 25 en 30 jaar worden het meest getroffen door psychische vermoeidheid als gevolg van hun werk. In dit artikel leggen we je aan de hand van het college van Psycholoog Thijs Launspach uit waarom millennials en Generatie Z zo vatbaar zijn hiervoor.

Millennials & Generatie Z zijn individualistisch opgevoed

Dit betekent dat millennials en Generatie Z de neiging hebben om zichzelf voortdurend te vergelijken met anderen. Bovendien hebben ze de overtuiging dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor alle successen en geluk in hun leven. Deze denkwijze leidt ook tot het tegenovergestelde geloof: als iets niet lukt, beschouwen ze het volledig als hun eigen schuld.

De tijd tussen de puberteit en volwassenheid is langer

Millennials stellen de traditionele mijlpalen van volwassenheid, zoals een vaste baan, huwelijk, kinderen krijgen en een huis kopen, steeds verder uit. Dit creëert een unieke periode tussen de puberteit en het moment waarop ze zich volwassen voelen. Tijdens deze fase zijn ze nog steeds onafhankelijk, maar tegelijkertijd bevinden ze zich nog in een ontwikkelingsproces. Desalniettemin bestaat de verwachting dat millennials en Generatie Z hun doelen vóór hun dertigste bereiken, wat hen stress kan bezorgen.

Millennials & Generatie Z nemen elkaar als maatstaf voor succes

Door sociale media houden mensen elkaar voortdurend op de hoogte. Hierbij vergeten velen dat anderen vaak een sterk gefilterd en positief beeld van zichzelf presenteren. Hierdoor is het eenvoudig om onrealistisch hoge verwachtingen aan jezelf op te leggen.

Jongeren stellen hoge eisen aan zichzelf

Het bijstellen van verwachtingen is voor millennials en Generatie Z een uitdaging, omdat ze van jongs af aan hebben gehoord dat ze alles kunnen bereiken als ze er maar genoeg moeite voor doen. Het ergste wat hen dus kan overkomen is falen. Zo kunnen ze elkaar torenhoge verwachtingen opleggen waar niemand aan kan voldoen. Dit is het recept voor stress, burn-out en faalangst.

En de oplossing?

Deze factoren zorgen ervoor dat jongeren vaak extra inzet tonen wanneer het eigenlijk belangrijk is om even gas terug te nemen. Hierdoor ligt een burn-out al snel op de loer. Gelukkig kunnen we hier met elkaar iets aan doen. Door open gesprekken met elkaar te voeren, waarin we onze kwetsbaarheden en uitdagingen durven te delen, kunnen we al een stap in de goede richting zetten.

Daarnaast is het waardevol om coaching aan te bieden wanneer jongeren de arbeidsmarkt betreden en in te zetten op persoonlijk leiderschap door hen een persoonlijk ontwikkelingsprogramma aan te bieden. Weerbaarheid vergroten is essentieel voor millennials en Z-ers zodat zij leren accepteren dat groei en ontwikkeling gepaard gaan met zowel mislukkingen als successen.

Tags: Burn-out, Generatie Z, Millennials generatie Y
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Waarom zijn jonge werknemers zo vatbaar voor een burn-out?'?