Aan boord wordt het één team

Nikki_Schutte_Careerwise

Nikki Schutte (25) studeerde Finance aan de Erasmus Universiteit. Momenteel werkt zij als trainee bij Stork Technical Services. Als ze in maart klaar is, start ze in een management rol binnen een van de werkmaatschappijen. Als teamcaptain van de #ROTCYP stuurt ze momenteel op het sociale aspect.

Als vrouw in een mannenbedrijf

“Lekker nuchter en direct”, dat is wat de “mannencultuur” binnen Stork Technical Services met zich meebrengt. Voor mij een ‘match-made-in-heaven’. Vanaf het eerste moment dat ik bij Stork binnenliep voor mijn sollicitatie was dat het wat mij opviel. Die van oorsprong Twentse nuchterheid die in de cultuur van Stork gebeiteld zit, kom je overal tegen. Dit sprak mij aan. Ik kan mijn directheid kwijt in dit mannenbedrijf. En ondanks mijn niet-technische achtergrond, vind ik het technische vak en de ruige, robuuste industrie enorm fascinerend om in te werken!

“Maak jij de vloer maar even schoon”

Toch moet je zelf als directe, nuchtere vrouw ook leren dealen met onze vakmannen: want op dag 1 een tandenborstel in je handen geduwd krijgen met de mededeling “Maak jij de vloer even schoon..”, geeft goed weer dat nog steeds niet iedereen gewend is om te werken met- en te luisteren naar vrouwen. Een groot voordeel is uiteraard dat de meeste mannen graag een beetje sneller lopen voor hun vrouwelijke collega’s.

Stork Railway_Nikki
Bij Railway Services schreef ik een proposal voor een grote klant

Van werken in een bouwkeet tot zakenreis naar Schotland

Als Stork trainee is mijn werk divers: het ene halfjaar zit ik met leveranciers uit Oostenrijk om tafel om in het Duits een goede deal te sluiten voor het leveren van onderdelen en stuur ik de werkplaats aan. Het volgende half jaar werk ik op het hoofdkantoor aan een financiële integratie na de overname van een Schots bedrijf. Om even later bij een klant op locatie in een bouwkeet een project in de petrochemische industrie in goede banen te leiden. Zo leer ik het bedrijf écht goed kennen. Maar ook mezelf: met behulp van coaching, intervisie met medetrainees, diverse trainingen en veel zelfreflectie leer ik veel over mezelf als persoon én toekomstig manager.

Stork_Fokker_vlaggen

Een drukke baan en dan ook nog teamcaptain?

Volgens mijn omgeving zit ik nooit stil. Ik ben zo eentje die de boel graag organiseert en mensen met elkaar verbindt. Bovendien ben ik enorm resultaatgericht. Toen ik vorig jaar tijdens de Race gevraagd werd als teamcaptain, hoefde ik dan ook niet lang na te denken: “Ja natuurlijk, wil ik dat! Bovendien mag ik dan nog een jaar meevaren!”. Enthousiast zijn over en plezier hebben in mijn werk vind ik essentieel. Als teamcaptain krijg ik de ruimte om het sociale aspect te stimuleren. Met een drietal enthousiaste Stork en Fokker collega’s zorgen wij dat we ook dit jaar met een enthousiast, zelfsturend team over de woelige baren zullen varen.


Team Stork tijdens de ROTCYP 2011 op de Artemis

Twee bedrijven aan boord, maar als één kapitein op het schip

Stork doet voor de derde keer op rij mee aan dit netwerkevenement. Deelname is dit jaar voor ons extra bijzonder, want hoewel wij als Stork Technical Services en Fokker Technologies gezamenlijk op één boot varen, zijn we sinds kort twee individuele bedrijven met beide aparte groeistrategieën.

Netwerken binnen-, tussen- en buiten- het eigen bedrijf!

Stork Young Professionals Network is nog altijd het overkoepelende netwerk wat young professionals met elkaar verbindt. Doordat binnen onze organisaties bij de dagelijkse werkzaamheden niet alle disciplines met elkaar verbonden zijn, kennen de deelnemers elkaar vaak niet: mee aan boord betekent dan ook netwerken binnen-, tussen- en buiten- het eigen bedrijf!

De teamspirit is al niet meer weg te denken

Het grote samenwerken en kennismaken is inmiddels begonnen. Een Facebook groep was al snel actief en sinds de eerste live-kennismaking bij de ROTCYP pre-borrel, is de teamspirit niet meer weg te denken. Er wordt druk gebrainstormd over zinnige- en gelukkig ook- onzinnige zaken. Bijvoorbeeld over de outfits voor de themaparty “Pirates of the Classics: Oktoberfest”, de geweldige zeilpakken én alle soorten camera’s die nodig zijn aan boord om onze crew en het mooiste schip van de vloot, de Artemis, vast te leggen!

Artemis_Stork_Fokker_ROTCYP

De Artemis

Om voor het derde jaar op rij met het zelfde schip deel te nemen aan ‘de Rees’ geeft mijn deelname nog een beetje extra glans! Aan boord is alles piekfijn in orde en de schipper en zijn crew zijn inmiddels één van ons. Kortom, dé gouden mix om te koersen op de overwinning, in alle opzichten! Nu maar hopen dat wij als “techneuten” ook de zeilskills in huis hebben om te zorgen voor een behouden vaart.

Volg Nikki en haar team via Facebook.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Aan boord wordt het één team'?