Race of the Classics begonnen maar niet gestart #ROTCYP 2017

Race of the Classics 2017

De Race of the Classics voor Young Professionals is vandaag begonnen,  maar de boten zijn niet uitgevaren. De jaarlijkse zeilwedstrijd op 23 klassieke tallships zou na een show-start op de Maas in Rotterdam richting zee vertrekken. Door de harde wind ging dat niet door. De zeshonderd Young Professionals die klaar stonden moeten tot morgenochtend wachten.

Zeeziek

Als we nu op zee zouden gaan, hangt 80% van de deelnemers straks zeeziek over de reling, laat Jolien de Louw namens de organisatie van de Race weten. De wind komt van achteren, dus dan gaan de schepen alle kanten op. Het is nog net geen storm, maar we nemen deze beslissing ook uit veiligheidsoverwegingen.

Tosti’s

Ondanks dat de start vandaag niet doorgaat blijven de deelnemers positief. Het is een teleurstelling, maar de teams organiseren spontaan leuke dingen, vertelt Jolien. Het team van Philips staat voor alle zeshonderd deelnemers tosti’s en smoothies te maken op de kade van de Veerhaven. En team Heineken biedt een paar fusten aan, dus we gaan straks gewoon maar aan de borrel beginnen.

Team Philips deelt smoothies uit. Instagram: rotcyp_sailwithphilips

Alternatief programma

Ook voor de uitgenodigde VIP’s van de deelnemende bedrijven was het annuleren van de start een teleurstelling. Zij wilden natuurlijk hun team uitzwaaien, vertelt Jolien. Dit biedt de directieleden van de deelnemende teams de kans de schepen van binnen te bekijken en met hun Young Professionals op de foto te gaan. Om de avond op te vullen heeft de organisatie vier levensgrote spellen uitgestald op de kade. Drie schippers zijn bereid om hun tallship beschikbaar te stellen voor een borrel. Maar het wordt geen wild avondprogramma, want de teams moeten morgen wel fris en fruitig de boot op, aldus Jolien.

Nederlandse kust

Waar de boten morgen precies naartoe varen blijft tot het laatste moment spannend. Voor de Nederlandse kust zullen de teams de komende dagen enkele spannende wedstrijdrakken varen. Afhankelijk van hoe de wind staat zullen deze editie van de Race bestemmingen als Vlissingen, Scheveningen of Den Helder worden aangedaan. De oversteek naar Engeland wordt niet gemaakt dit jaar. Zondagmiddag eindigt de klassieke zeilvloot traditiegetrouw in Amsterdam.

Volg de Race of the Classics live

Benieuwd welk Young Professionalteam de leiding neemt tijdens de wedstrijdrakken? Volg de wedstrijden via GPS trackers. Naast de zeilprijzen valt ook dit jaar weer de Exposure Award te winnen door het team wat op originele wijze aandacht voor de Rees en de klassieke zeilvloot weet te realiseren.

Race of the Classics 2017
Volg de Race via Instagram #ROTCYP2017

Careerwise is sponsor en mediapartner van de Race of the Classics for Young Professionals.

Tags: Ambitie en succes, Future Leaders, Netwerken, Personal Branding, ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Race of the Classics begonnen maar niet gestart #ROTCYP 2017'?