Team Philips wint Race of the Classics for Young Professionals 2016 #ROTCYP

jolien-de-louw-over-race-of-the-classics-for-young-professionals-2016Team Philips wint de Race of the Classics for Young Professionals 2016, het grootste young professional evenement van Nederland. Namens de organisatie doet Jolien de Louw verslag. Ze is zelf young professional bij Accenture en vertelt over haar race om nooit te vergeten.

De Stad Amsterdam in Rotterdam

Traditiegetrouw begint het avontuur op woensdagochtend met de ceremoniële showstart in de Veerhaven in Rotterdam. Dit jaar vanaf de Clipper Stad Amsterdam, beschikbaar gesteld door Randstad Groep Nederland. CEO’s, directieleden, partners en andere VIPs van de deelnemende bedrijven zijn aanwezig terwijl het startsein wordt gegeven door Simeon Tienpont, schipper team AkzoNobel van de Volvo Ocean Race en Rutger van Schaardenburg, Olympisch Laserzeiler van team Delta Lloyd.

simeon-tienpont-en-rutger-van-schaardenburg-openen-race-of-the-classics-rotcyp
Volvo Ocean Race schipper Simeon Tienpont en Olympisch Laserzeiler Rutger van Schaardenburg openen de Race

Daarna vertrekt de vloot voor een eerste wedstrijdrak richting Terschelling. Vanwege de hoge golven in combinatie met oostenwind drijft de vloot steeds westelijker de Noordzee op. Dit maakt het bereiken van Terschelling uiteindelijk onmogelijk waardoor we moeten uitwijken naar Den Helder, vertelt Jan Jacob, wedstrijdleiding Race of the Classics.

organisatie-race-of-the-classics-for-young-professionals
Teams en organisatie – klaar voor de eerste etappe

Het team van het Ministerie van Defensie gaat in Den Helder als eerste over de finish. Hoewel zij na correcties niet als eerste de boeken in gaan, leverde dit rak hen wel de Sprintprijs op. Uiteindelijk is het Team Deloitte die er met de winst van de 1e etappe vandoor gaan!

Keten op de kade

Na aankomst in Den Helder donderdagmiddag, is er niet veel tijd om te rusten. Johnny & the Gangsters of Love staan de teams op te wachten op de kade om te genieten van hitjes en scheepsbitter.

johnny-the-gangsters-of-love-tijdens-rotcyp

Integreren kan je leren

Na een stevige maaltijd is het tijd voor het themafeest: Integreren kan je leren. Ieder team gaat verkleed als een ander deelnemend team. Het themafeest was een hoogtepunt! Doordat alle teams verkleed waren als elkaar, was het spel om te achterhalen welk team als wie verkleed was compleet, aldus Merel van Veen van team Accenture. Team Damen gaat er uiteindelijk met de prijs als best verkleedde team vandoor. Verkleed als team RTL nemen zij hun rol wel erg serieus door een bewoonster in Den Helder aan de deur te verrassen.

team-damen-verrast-verkleed-als-team-rtl-bewoner-in-den-helder-rotcyp

Van serenade tot hitjes

Op vrijdagochtend vertrekt de vloot voor de 2e etappe richting Scheveningen. Een heerlijke dag zeilen waardoor iedereen rustig kan herstellen van de avond ervoor. Om de competitie op te voeren krijgen alle teams de opdracht om over de marifoon een serenade te brengen aan het team dat verkleed was als hen tijdens het themafeest. Het moet gezegd worden, de teams zijn creatief! Zo schreef team NautaDutilh een heerlijk hitje voor RTL op de melodie Goede Tijden Slechte Tijden.

Team Rabobank, aan boord van de Morgenster, gaat als eerste over de finish. Na correctie gaat Team Phillips er uiteindelijk met de winstvaan van de 2e etappe vandoor.

Bekijk de volledige Instagram-feed via ROTCYP.nl
Bekijk de volledige Instagram-feed via ROTCYP.nl

Laatste stop: IJmuiden

Op zaterdag is de derde en laatste etappe van Scheveningen richting IJmuiden. Het is een minder lange etappe want om vier uur begint FestiVOLDOENDE op de kade! Naast een DJ in een hoogwerker zijn er een springkussen, rodeo bull, suikerspinnen en popcorn te vinden. Na dit festival op de kade is het tijd voor groots feest in IJmuiden waarna Philips een silent disco organiseert tijdens de afterparty op de schepen.

Meevaardag

Veel tijd om bij te komen is er niet, want zondag om halfnegen staat er verse koffie op de kade en worden familie en vrienden ontvangen voor de meevaardag richting Amsterdam. Een schitterende tocht waarop wordt gelachen en gezongen. Aan het einde van de middag komt de vloot aan in Amsterdam waar de prijsuitreiking plaatsvindt.

Wie valt er in de prijzen

Team RTL genereerde dit jaar de meeste aandacht voor de Race en haar Klassieke Zeilvloot. Daarmee winnen zij de Media Award. Dit betekent gegarandeerde deelname voor de 12e editie van de Race of the Classics én duizend Euro voor restauratie en onderhoud van het schip waarop zij zeilden, de Ide Min. Met het team realiseerde RTL een enorme schare fans via facebook, spoorde andere teams aan om zich voor te stellen via een filmpje, maakte een minisoap Hoog Getijden Laag Getijden, voerde een zeilpakkentest uit met de bandweer, en nog veel meer. Een welverdiende winnaar dus.

De andere teams maakten de strijd rondom de Media Award spannend. Zo zette team Damen een Crowdfunding voor het Klassieke Schepenfonds op en werden video’s en blogs gemaakt door andere teams om aandacht voor de Race te realiseren.

Zeilwedstrijd

Vlak achter de Race-winnaar Team Philips, eindigde dit jaar Team Deloitte op driemaster Artemis in het algemeen klassement van de Race. Na het winnen van de 1e etappe zeilden zij net iets minder dan team Philips, varend op de Pedro Doncker. Op de 3e plaats eindigde dit jaar Team Rabobank op de Morgenster.

Heimwee

En daarmee zit Race of the Classics for Young Professionals 2016 er op. Wat was het een onvergetelijke ervaring. Door het prachtige weer en de toporganisatie kijkt team Randstad al uit naar de race van 2017! We deinen nog steeds op de prachtige belevenissen, mooie herinneringen en nieuwe vrienden die we hebben gemaakt aldus, Collin Drabbe van het team Randstad. Dank aan alle schippers, bemanning, team captains en deelnemers voor al jullie inzet, enthousiasme en gezelligheid, het was in één woord geweldig. En vergeet niet: DE RACE LEEFT!


Careerwise is sinds 2010 trots partner van de Race of the Classics voor Young Professionals. Wie wij zijn? Naast een online magazine, verzorgen we de beste workshops, trainingen en leiderschapsprogramma’s voor young professionals. Lees meer…


Gratis E-book: laat je netwerk voor je werken

Wil je ook ná de Race je netwerk-skills meenemen de werkvloer op? Download dan het gratis Careerwise e-book Netwerken? Zo doe je dat! en je vindt meer dan 15 korte PepTalks door experts en young professionals vol tips & tricks zodat je er zin in krijgt!

[contact-form-7 id=”36246″ title=”E-book Netwerken”]

Netwerken--Zo-doe-je-dat!---Krijg-plezier-in-via-via--750x500

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Team Philips wint Race of the Classics for Young Professionals 2016 #ROTCYP'?