Creativiteit en hectiek combineren tijdens de Race of the Classics for Young Professionals #ROTCYP

De lustrumeditie van de Race of the Classics voor Young Professionals organiseren? Dat doet Germaine van Delden (27). Als voorzitter ziet ze veel gelijkenissen met haar werk als advocaat bij Lexence, waar ze nu meer dan drie jaar werkzaam is op de sectie Arbeidsrecht. Hier kwam ze terecht na haar Master Privaatrecht aan de Universiteit van Utrecht. Voor Careerwise vertelt ze over haar ervaring met de Race en de voorbereidingen voor de aankomende editie.

Germaine van Delden ROTCYPHectiek en creativiteit

Als advocaat ben ik gewend aan hectische dagen waarbij ik telkens voor verschillende juridische vraagstukken kom te staan. Cliënten verwachten een creatieve oplossing die zij direct kunnen toepassen binnen hun organisatie. Dit is telkens weer een nieuwe uitdaging en dat maakt mijn werk zo leuk en afwisselend.

Ad hoc oplossingen bedenken

Creativiteit en in oplossingen denken zie ik ook terug bij de organisatie van de Race. Je bent afhankelijk van de weersomstandigheden en weet pas een paar uur van tevoren wat je bestemming wordt, waardoor je als organisatie snel moet schakelen. De situatie kan zich dan voordoen dat je ad hoc nog een activiteit moet bedenken. Het geeft echt een kick als dit goed uitpakt en je leuke feedback krijgt van de deelnemers!

Veel nieuwe aanmeldingen

Vorig jaar was ik verantwoordelijk voor de PR van de Race en hebben we samen met Careerwise een nieuwe website opgezet. We hebben toen ook de opzet van de nieuwsbrief verbeterd. Hierdoor hebben we aanzienlijk meer deelnemers en thuisblijvers kunnen informeren over het reilen en zeilen van de Race. Het aantal aanmeldingen voor de nieuwsbrief staat inmiddels op ruim 600 en de aanmeldingen stromen nu alweer binnen! Daar zijn we best een beetje trots op.

ROTCYP-2015-stichting-Race-of-the-Classics

Voorzitter lustrumeditie

Nu ik dit jaar voorzitter ben van de tiende editie, houd ik mij bezig met alle aspecten van de Race. Ik onderhoud ook het contact met de studenteneditie, de overkoepelende Stichting van beide races en alle andere partijen die de Race mogelijk maken. Een enorm leuke uitdaging, zeker met deze lustrumeditie in aantocht, waarbij we terugblikken op tien geslaagde edities.

Voorbereidingen in volle gang

Met een nieuwe enthousiaste groep zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen. Feestlocaties worden geboekt, contact met havens wordt gelegd, de PR is alweer in volle gang en met een meer dan geslaagd bestuursweekend achter de rug zit de sfeer er goed in! Ik kan niet wachten totdat we weer Rotterdam mogen uitvaren met als einddoel Engeland. Is het al bijna 13 oktober?

ROTCYP-2014-thema-avond-Germaine

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Creativiteit en hectiek combineren tijdens de Race of the Classics for Young Professionals #ROTCYP'?