Het reilen en zeilen van de Wedstrijdleiding: een interview #ROTCYP

HugoHugo Willink (29, Sales Consultant bij YACHT) is voorzitter van de Wedstrijdleiding tijdens de Race of The Classics for Young Professionals. We ontmoeten Hugo op een zonnige zaterdag aan de oevers van het IJ bij het Javaeiland: “De Race eindigt hier, dus dit leek me wel een goede plek om af te spreken.” We vroegen hem het hemd van het lijf over de voorbereidingen, zijn ambities en de Race.

Hugo, je bent Sales Consultant bij YACHT en voorzitter van de Wedstrijdleiding bij de Race. Waar houd je je dan mee bezig?

“Een jaar geleden heb ik met een paar collega’s (die overigens ook meevaren deze 10e editie van de Race) YACHT trainees opgezet. Wij bieden traineeships aan waarbij onze trainees drie opdrachten bij drie verschillende bedrijven doorlopen. Mijn rol hierin is bedrijven ervan te overtuigen om met ons in zee te gaan en dit gaat erg goed. Na een jaar zitten we al op 50 trainees en vele grote (internationale) bedrijven waarmee we zaken doen. Hoewel de voorbereiding soms inderdaad veel tijd eist, valt dit prima te combineren met werk.”

We hebben vele goede verhalen van de Kade gehoord. Wat vind jij zo bijzonder aan de Wedstrijdleiding?

“Toen ik een paar dagen oud was namen mijn ouders me al mee zeilen. Zo heb ik als klein jochie met een veel te groot oranje zwemvest alles meegekregen van het reilen en zeilen op een zeilschip. Inmiddels zeil ik vanuit Nederland vrijwel iedere zomer naar bestemmingen in Noord-Europa. Afgelopen zomer was het Bretagne en komende zomer willen we naar Schotland of Noorwegen. De Wedstrijdleiding was voor mij daarom een logische en bovenal de leukste taak die ik kon hebben in deze organisatie.”

Even voor de lezer, wat doet de Wedstrijdleiding eigenlijk allemaal?

“De taken van de wedstrijdleiding bestaan simpel gezegd uit alles wat met het zeilen te maken heeft. Vergunningen, weerberichten, contacten met de havens, het bepalen van de route en het berekenen welk team er met de felbegeerde eerste prijs vandoor gaat! Je zal ons ook veel aan de marifoon horen. Als de teams hun posities op zee doorgeven zijn wij de stemmen aan de andere kant van de lijn die alles noteren om zo het klassement te bepalen. Hiernaast zijn we erg actief bezig met de veiligheid gedurende de Race.”

De laatste vraag: wie denk je dat er gaat winnen?

“Dat is moeilijk te zeggen, maar ik verwacht veel van de nieuwkomers. Dit jaar doen er vijf teams voor het eerste mee dus wie weet hebben ze, zoals Deloitte vorig jaar, het nodige beginnersgeluk. De verkleedprijs gaat daarentegen denk ik naar een van de langer deelnemende teams want die weten hoe bont ze het moeten maken. We gaan het allemaal zien deze week. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het reilen en zeilen van de Wedstrijdleiding: een interview #ROTCYP'?