M&A advocaat: hollen, stilstaan en ongelofelijk veel zin in de Race of the Classics #ROTCYP

foto van Femke PrinsVan strafrecht naar ondernemingsrecht, dan moet je veel bijleren. Maar Femke Prins (27) draait daar haar hand niet voor om. Net als ze er niet voor terugdeinst om de PR te verzorgen tijdens de lustrumeditie van de Race of the Classics voor Young Professionals. Voor Careerwise vertelt ze over de combinatie van haar baan als advocaat op de afdeling fusies en overnames bij Lexence en haar rol tijdens de Race.

Naar Amsterdam

Maandagmorgen 09:00 uur. Met kleine oogjes wandel ik het kantoor binnen, nog nagenietend van een weekendje weg met de Organizing Committee van de Race. Drieënhalf jaar geleden besloot ik in Amsterdam te gaan wonen, nog voordat ik daar een baan had gevonden. Sterker nog, ik heb een aanbod in Rotterdam laten lopen, want het moest en zou Amsterdam worden. Een afgewogen beslissing? Zeker niet… maar gelukkig heeft het goed uitgepakt.

Van strafrecht via ondernemingsrecht nu M&A advocaat

Na mijn rechtenstudie – strafrecht en criminologie – aan de Rijksuniversiteit Groningen, was de volgende logische stap een klein kantoor gespecialiseerd in het strafrecht. Maar tijdens mijn master begon de twijfel te groeien. Ondernemingsrecht is immers breder en geeft meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Maar wie zou mij ooit aannemen als ik de BV nauwelijks van de NV kon onderscheiden en nooit had begrepen wat een aandeel nou precies was?

organizing committee race of the classics for young professionals

Hollen of stilstaan bij M&A

Na een stage in het ondernemingsrecht durfde Lexence het gelukkig aan. Nu, iets meer dan drie jaar verder, ben ik inmiddels medewerker bij Lexence op de afdeling fusies en overnames (M&A). De verhalen kloppen: het is vaak hollen of stilstaan als M&A advocaat. De laatste maanden is het voornamelijk hollen, maar ik heb het enorm naar mijn zin. Het leuke aan de rol van M&A advocaat vind ik dat ik continu bezig ben. In plaats van lange processtukken schrijven, bestaat het werk voor een groot deel uit het managen van het proces. Veel bellen, mailen, onderhandelen en vooral snel schakelen.

Enthousiasme voor de Race

Dat managen en organiseren sprak me tijdens mijn studie al aan. En nu, na drie jaar omringd te zijn door hakken en pakken, heb ik veel zin om me naast mijn werk in te zetten voor iets nieuws; de Race. Ben ik een groot zeiler? Nee. Wat me dan naar de Race trekt? Het enorme enthousiasme van de Organizing Committee en van alle teams die aan eerdere edities hebben meegedaan.

organizing committee race of the classics for young professionals

Op naar een topweek

Binnen de Organizing Committee ben ik verantwoordelijk voor PR. Dit jaar is de tiende editie van de Race, een perfecte aanleiding om hem nog eens extra goed op de kaart te zetten. Ik hoop via social media, de website en nieuwsbrieven het contact met en tussen de deelnemende teams te optimaliseren. Daarnaast ga ik in mijn rol het thuisfront op de hoogte houden en zoveel mogelijk anderen enthousiasmeren voor de Race. Als ik naar afgelopen weekend kijk, kan het in elk geval niet anders dan dat het een feestje gaat worden.

Maar nu eerst: aan het werk! En koffie…

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'M&A advocaat: hollen, stilstaan en ongelofelijk veel zin in de Race of the Classics #ROTCYP'?