fbpx

#ROTCYP: Teambuilding op Historische Schepen

Young PostNL doet mee aan de Race of the Classics for Young Professionals. Jet Parlevliet en Heleen Jansen Schoonhoven vertellen over hun werk en hoe hun voorbereidingen voor de Rees verlopen.

Constant in beweging

ROTCYP 2014 PostNL by Jet Parlevliet
Jet Parlevliet

Sinds 2012 werk ik als tele-accountmanager bij Pakketten. Ik doe acquisitie en onderhoud klantrelaties om eventuele problemen op tijd te kunnen constateren, ze op te lossen en te adviseren over nieuwe diensten. Dit kunnen bijvoorbeeld webshops zijn die kleding versturen of bedrijven die machines of gereedschappen aan bedrijven verzenden.

Ik vind het geweldig om sales te doen in een markt met veel kansen. Onze markt is constant in beweging en we ontwikkelen regelmatig diensten. Zo zijn we begin 2014 gestart met het leveren van pakketten op dinsdag- en donderdagavond. Ook kan je tegenwoordig zelf kiezen om een pakket af te halen op één van de 3000 pakketpunten in Nederland. Doordat ik geloof in het product dat ik verkoop, is het makkelijk mijn enthousiasme daarover te delen met de klant.

Samenwerken en afwisseling

ROTCYP Heleen Jansen Schoonhoven PostNL
Heleen Jansen Schoonhoven

Ik werk als Technisch Product Manager B2B bij Cendris, een onderdeel van PostNL. Wij helpen klanten te communiceren op een manier die leidt tot meer resultaat. Dat doen we door klanten en prospects van onze opdrachtgevers beter te leren kennen, met als doel de klant dichter bij te brengen. Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten en implementeer zelf de door ons geboden oplossingen bij klanten.

De afwisseling tussen het klantcontact en het continu verbeteren van onze producten en diensten, maakt het een uitdagende baan. Ik vind het leuk om met verschillende partijen samen te werken. Zoals bijvoorbeeld met IT leveranciers en een klant wanneer ik help bij een verbeter proces rondom hun datakwaliteit.

Meedoen aan de #ROTCYP

Ons team bestaat uit twaalf enthousiaste deelnemers vanuit verschillende bedrijfsonderdelen; van productiebedrijf, accountmanagers ‘pakketten’ tot de commercie afdeling op het hoofdkantoor. Om het team voorafgaand aan de Race of the Classics wat beter te leren kennen hebben Heleen en collega-teamcaptain Robert Peek, diverse activiteiten georganiseerd.

Op naar een fantastische week

We zijn bijvoorbeeld met een platbodem gaan zeilen op de Kagerplassen. Op deze mooie donderdagavond hebben we, onder het genot van een hapje en een drankje, basis instructies van het zeilen gehad. We gaan er natuurlijk vanuit dat dit ons de nodige voorsprong op de andere teams zal bezorgen! En natuurlijk kon de #Zeilfie niet ontbreken.

ROTCYP Team Young PostNL

Op dinsdag 30 september organiseerde de KNRM een veiligheidsinstructie voor de teams. Tijdens deze bijeenkomst werd onder andere aangegeven dat het gebruik van een zwemvest bovendeks verplicht is, hoe je dient te handelen bij ‘man over boord’ en wat verder belangrijk is in een noodsituatie. Tijdens een gezellige borrel in Den Haag hebben we alle team-taken verdeeld. Zo is iedereen mede verantwoordelijk voor een onderdeel om deze fantastische week neer te zetten!

ROTCYP Boat PostNL

Hopelijk is de wind ons goed gezind en halen we als eerste Engeland. Wij hebben er zin in! Benieuwd naar onze verhalen tijdens de race, volg ons op facebook en twitter.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '#ROTCYP: Teambuilding op Historische Schepen'?