Ingrid is Young Professional bij RTL: Release The Lion! #ROTCYP

Ingrid Swart volgde haar passie. Ze behaalde haar bachelor Media, Informatie and Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en is nu young professional bij RTL Nederland. Aan de vooravond van de Race of the Classics voor Young Professionals vertelt ze over haar werk, haar misselijkheidsfobie en de strijdkreet van Team RTL: Release the Lion!

Passie voor mijn vak

Alweer zeven jaar ben ik werkzaam voor RTL. Het begon allemaal met mijn passie voor het televisievak, waarvoor ik geschikte bijbaantjes zocht naast mijn studie. Die kans kreeg ik bij RTL: ik deed onwijs veel praktijkervaring op. Daarna kreeg ik de kans om bij RTL af te studeren op de digitale afdeling. Nu, vijf jaar later, werk ik er nog steeds met veel plezier als online producer voor het videoplatform RTL XL.

young-professional-team-rtl-bij-de-knrm-rotcyp
Met een afvaardiging van Team RTL (je ziet mij links) gingen we op bezoek bij de KNRM voor veiligheidstips tijdens de Race of the Classics voor Young Professionals. Klik voor de video met tips die we daarover maakten.

Race of the classics for Young Professionals

En toen kwam een paar maanden geleden de kans om mee te doen aan de Race of the Classics Young Professionals… Och, ik heb getwijfeld hoor. Zeeziekte is mijn grote angst, of beter gezegd: mijn misselijkheidsfobie. Ik zie het al voor me: er nog witter uitzien dan ik al ben en pure levensmoeheid ervaren. Iemand zei me zelfs: Zeilen? Daar ga je spijt van krijgen! Toch besloot ik mijn angst overboord te gooien, om maar even in zeiltermen te blijven. Ik hoorde teveel goede verhalen over de Race. Bovendien, het laatste wat ik wil is een hoe zou het toch zijn geweest – gedachte. Dus hup, daar ga ik.


“Als je vooraf denkt dat je misselijk wordt, word je het sowieso”

Strijdkreet

Dat ik er compleet in ondergedompeld ben is wel gebleken. Commissie hier, vergadering daar. En als ik mijn telefoon hoor, hoef ik al niet meer te raden uit welke appgroep het komt. Ik belandde in de sponsorcommissie: geld binnenhalen. Zonder geld geen zeilpakken en zonder zeilpakken geen zeilen. We wilden natuurlijk wel ons ‘éigen pakkie an’. Lees: een pak met ons nieuwe RTL logo. Hoe gaaf: het lukte. Zelfs de letters van Radio Télévision Luxembourg zijn voor even omgedoopt tot Release The Lion. Onze Hollandse roots verpakt in een heuse ROTCYP-strijdkreet.

team-rtl-in-de-studio-rotcyp-young-professionals
#ROTCYP: de young professionals van Team RTL op de vroege ochtend bij Jan de Hoop in de RTL Nieuws studio. Klik voor de video met Jan de Hoop die breaking news aankondigt.

Facebooken op m’n werk

In mediacommissie konden ze ondertussen wel wat versterking gebruiken. Aangezien ik voor mijn werk als online producer toch de hele dag legaal mag Facebooken, was dat een goede match. De ideeën voor video’s, quizjes en websites om de Race te promoten, vloeiden rijkelijk. Zó rijkelijk, dat ik me afvroeg hoe we dat in hemelsnaam voor elkaar gingen krijgen. Ik hoor je denken: RTL kan toch makkelijk alles regelen? Nou, ook voor ons is dat een behoorlijke uitdaging! Even een belletje naar een BN’er? Ging dat maar zo eenvoudig.

team-rtl-rotcyp-young-professional-soap
Tijdens de heuse Titanic-scène in onze mini-soapserie: in stijl voor de ROTCYP

En dan moet de Race nog beginnen…

Maar of het nu voor de wind gaat of niet, ik kan je vertellen: wat een lol en belevenissen heb ik tot nu toe al gehad: blokarten zonder wind (hilarisch, je had het moeten zien), te gekke mensen leren kennen, in volle vaart op een KNRM-boot, de ins en outs over veiligheid op zee geleerd, met Jan de Hoop onze teamvideo opgenomen én als kers op de taart: geacteerd in onze mini-soapserie. Of daar een nieuwe carrière uit voortkomt betwijfel ik echter nog… En voor het geval je je afvroeg of ik er nu al spijt van heb? Hell no! En dan moet de Race zelfs nog beginnen…

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ingrid is Young Professional bij RTL: Release The Lion! #ROTCYP'?