Status quo uitdagen door toekomst te creëren #ROTCYP

Jessica Mercedes Verweijen studeerde International Business and Management Studies (IBMS) aan de Avans Hogeschool en werkt nu als business analyst bij Seaway Heavy Lifting (SHL). Volgende week zeilt ze de Race of the Classics voor Young Professionals. Aan Careerwise vertelt ze over haar drive, toekomst en deelname aan het grootste young professional evenement van het jaar.

Vrouw in een mannenwereld

Na het afronden van mijn studie heb ik een open sollicitatie gestuurd aan SHL. Dat was in een keer raak. Inmiddels werk ik er alweer anderhalf jaar. SHL is een leidende offshore-installatie aannemer in de olie & gasindustrie en hernieuwbare energiebronnen. Voor de meeste mensen in mijn omgeving was dit toentertijd een onlogische stap. Waarom zou je als vrouw zonder technische achtergrond in een zeer technische mannenindustrie gaan werken?

jessica-verwijen-op-careerwise-nl

Toekomst creëren

Naar mijn idee kan je vakjargon leren, kansen creëren, logica beheren, en met dit alles kan je jezelf overal profileren. Ik houd wel van een uitdaging en die vind ik zeker in deze technische projectorganisatie. De status quo challengen door de toekomst te creëren, in plaats van het verleden met een stoïcijnse blik te accepteren, dat voedt mijn innerlijke drive.

Yes ingeloot!

Begin dit jaar hoorde ik dat SHL was ingeloot voor de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP). Toen ik hoorde dat ik mee mocht dacht ik: YES, ik ben ingeloot…OH NEE, zeilen en ik, is dat wel een goede combinatie? Leuk hoe mijn gedachten op zo’n moment van het ene uiterste naar het andere schieten.

shl-bij-knrm-3
Oefenen tijdens de Team Captains Meeting bij de KNRM

ROTCYP… wat?

Ik had nog nooit van ROTCYP gehoord. Misschien krijg je nu het idee dat ik onder een steen heb geleefd. Inmiddels heeft het ROTCYP virus mij helemaal bereikt en ben ik enthousiast bezig anderen aan te steken.

650 Young professionals in 22 zeilboten, wat is het doel?

Als ik google vind ik oprichter Luc van Laarhoven aan het woord: Het idee en concept staan op mijn naam, maar datgene wat de Rees nu is staat op naam van een ieder die zich op welke wijze dan ook in de afgelopen 27 jaar voor de Rees heeft ingezet. Als newbie in de ROTCYP wereld, zal ik het antwoord dus bij mijzelf moeten zoeken. Waarom heb ik mij nou eigenlijk opgegeven voor dit event en wat wil ik ermee bereiken?

https://www.facebook.com/SHLROTCYP/videos/1308200852524703/

Uit m’n comfortzone

Oppervlakkig is het in elk geval niet. Ik bedoel, ik ga niet uit vrije wil een week lang een oversized offshore pak met foeilelijke boots dragen, mijn spieren overmatig belasten en pijnigen zonder dat er iets positiefs tegenover staat. Dus, wat triggert mij om iets buiten mijn comfortzone te zoeken? Heel simpel: ik ga voor leuke uitdagingen!

Nieuwe mensen ontmoeten

Daarnaast ontmoet ik graag nieuwe mensen. Liefst met totaal andere levenservaring. Daar is de Rees uitermate geschikt voor. De echte wedstrijd is dan een leuk extraatje. Die stimuleert het competitie-element en de samenwerking. Daarnaast vind ik het leuk om de competitie schaamteloos in te delen in stereotype-groepen. Ik zal het netjes houden, maar zo heb je natuurlijk de gedoodverfde Rees en Media Award winnaars, de party animals en dan heb je SHL. Waarschijnlijk worden we nu nog als underdog beschouwd, maar ik weet zeker dat we nog wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen. Waarom? Nou…Remember, Seaway, is the only way!

Webinar Ontwerp een traineeship of Talentprogramma - Careerwise - Trainers voor Young Professionals
Tags:
Vraag van de maand
Reflecteren zie ik als de belangrijkste sleutel voor mijn ontwikkelingDoor te (leren) reflecteren ontwikkel ik mijzelf het beste
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Status quo uitdagen door toekomst te creëren #ROTCYP'?