Wat te regelen op het vasteland? De Kadekoningin vertelt #ROTCYP

Naast haar werk als recruitment consultant bij Vye Professionals organiseert Elise Dijckmeester bucketlisttrips voor Bohemian birds. Veelzijdig? Jazeker. Die veelzijdigheid komt goed van pas bij haar taak als Kadekoningin bij de organisatie van de Race of the Classics for Young Professionals. Voor Careerwise vertelt ze over haar ervaringen met de voorbereiding van de Race.

Queen of the kade!

foto van Elise DijckmeesterBegin februari kreeg ik het verlossende telefoontje: ik mag als Kadekoningin onderdeel uitmaken van de organisatie van de Race of the Classics for Young Professionals. Op 14 februari ruilde ik de rode rozen in voor een eerste ontmoeting met de volledige groep: twaalf ondernemende young professionals die naast hun fulltimebaan de organisatie van de Race op zich nemen.

Recruitment- en bucketlistconsultant

Naast de organisatie van de Race werk ik als Recruitment Consultant bij Vye Professionals, een werving- en selectiebureau in Amsterdam dat zich focust op bèta-professionals. Ook werk ik als freelancer voor Bohemian birds. Daar organiseer ik bucketlisttrips voor mensen die graag een once in a lifetime trip willen maken. De Race is een mooie aanvulling op deze twee banen.

Elise Dijckmeester

De organisatie

Wat houdt het organiseren van de Race in? Minimaal één keer per twee weken vergaderen we met de hele groep en tussendoor hebben we ad hoc speeddates met subgroepjes. Daarnaast hebben we een bestuursweekend in België gehad, houden we spontane borrels en varen we met een boot mee met SAIL. We bedenken altijd wel weer een nieuwe reden om bij elkaar te komen, de ene wat serieuzer van aard dan de andere… Iedereen heeft eigen taken waar hij of zij verantwoordelijk voor is. Ik zit in het Kadeteam en wij buigen ons over alle activiteiten aan wal, zoals de feesten, Food & Beverage en enkele vergunningen. Daarnaast hebben we een classic lustrumthema bedacht en zorgen we voor de zeilpakken en outfits tijdens de (thema)feesten.

Naar Engeland, België of toch Terschelling?

Vanwege de weersomstandigheden weten we pas een paar uur van tevoren naar welke haven we kunnen varen. Daarom moeten we op meerdere plaatsen feesten georganiseerd hebben die plug and play zijn zodra we die locatie aandoen. Elke havenmeester voelt zich vereerd als er in zijn haven 24 klassieke zeilschepen komen te liggen, maar stiekem hopen we natuurlijk allemaal dat we richting Engeland kunnen varen om daar het bal te openen!

race_ladies_by_Elise_Dijckmeester

Bijzondere lustrumeditie

Als de koers eenmaal bepaald is, laten we de dj invliegen, zodat hij ons kan verwelkomen met zeewaardige hitjes. En aangezien dit een lustrumjaar is, proberen we er een bijzondere editie van te maken. Speciaal hiervoor hebben we een lustrumcommissie opgericht die de lustrumzeilen gaat hijsen. Hoewel ik moet toegeven dat ik de overtocht best een beetje spannend ga vinden, heb ik vooral heel veel zin in de Race! Gezien de voorbereidingen geloof ik dat het een mooi spektakel gaat worden.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wat te regelen op het vasteland? De Kadekoningin vertelt #ROTCYP'?