We doen mee, en dan ook vol gas!

anne-hudepohl

Anne Hudepohl (27) werkt als Management Trainee bij Delta Lloyd Groep en is teamcaptain van één van de drieëntwintig deelnemende teams aan de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP).

Teambuilding en plezier

Dit jaar is het dan zover! Delta Lloyd doet voor de eerste keer mee aan de Race of the Classics for Young Professionals! Mooi om aan de start te staan van hopelijk vele jaren deelname en leuk om ook deze eerste teamcaptainsblog te mogen schrijven. Delta Lloyd is al jaren verbonden aan de watersport in Nederland en verwacht aankomende Olympische Spelen vele medailles binnen te halen met haar kernploeg. Als Team Delta Lloyd tijdens de ROTCYP gaan we uiteraard voor de winst! Maar teambuilding en plezier zijn minstens net zo belangrijk.

Management trainee

Naast het fabuleuze leven als ROTCYP teamcaptain, waar ik later nog iets verder op in zal gaan, doe ik het management traineeship bij Delta Lloyd Groep. Ik wist al snel dat ik na mijn studie Human Resource Studies aan de Universiteit van Tilburg, wilde instromen in een traineeship. Een tip die ik kan geven aan iedereen is om je vooral in te schrijven voor verscheidene Business Courses. Door meerdere dagen bij een bedrijf te zijn, leer je de mensen en cultuur echt beter kennen. Dit laatste vond ik erg belangrijk, want van papier wist ik toch vaak niet zo goed hoe een bedrijf nu echt in elkaar stak. Bij Delta Lloyd Groep voelde ik me tijdens de Business Course erg op mijn plaats. Mede door de toegankelijke cultuur.

Persoonlijke ontwikkeling

Wat mij aansprak was de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Nu durf ik uit eigen ervaring, en de ervaringen vanuit mijn netwerk, wel te zeggen dat Delta Lloyd Groep hier echt in investeert en tijd voor vrijmaakt. Waar ik in mijn studententijd veel heb geleerd op het gebied van organiseren en sociale vaardigheden, ben ik bij Delta Lloyd Groep veel bewuster geworden van wie ik ben en wat soms het effect op anderen is. En de kracht is dan juist om dit om te zetten in handelen, je krachten uit te vergroten en je ontwikkelpunten verder te verbeteren.

Ondernemerschap en Hondenbrokken

Zowel binnen als buiten mijn traineeopdrachten heb ik verantwoordelijkheid en vertrouwen gekregen om aan mijn ideeën uitvoering te geven. Zoals bijvoorbeeld het thema klantgerichtheid. Iets dat bij vrijwel iedere organisatie wordt genoemd, maar wanneer ben je nou echt klantgericht? Als verzekeraar hebben wij hier zeker nog stappen in te zetten, maar iedere stap is er één. En dan kom je op ‘Hondenbrokken’, een boek geschreven door Jos Burgers. Simpel maar doeltreffend. Een mooi thema waarbij ik alle ruimte kreeg om hiermee aan de slag te gaan. Maar wat krijg je dan? Diverse medewerkers sessies met Jos Burgers (=aanrader!), een levensgroot hondenhok en acties die invulling gaven aan het Hondenbrokken ABC; Aandacht, Begrip en Complimenten. Is klantgerichtheid dan echt zo simpel?

Intensieve samenwerking

Een ander voorbeeld is toch ook wel de ROTCYP. We doen mee, en dan ook vol gas. Een eigen website, een VIP evenement op de boot voor stagiairs en een artikel in een zeilmagazine. Alle 26 teamleden dragen hun steentje bij. Het komt nu dan echt dichterbij, nog zo’n 3 weken en dan zitten we op ons schip. Ik heb geen zeilervaring, maar gelukkig zit er wel wat ervaring bij teamleden en de bemanning natuurlijk. Ik ben erg nieuwsgierig naar de race, en vooral of we dan echt Engeland gaan halen. Want dat is met het weer in oktober natuurlijk even afwachten. Het voelt eigenlijk wel als de aanloop naar een introductieweek met je promotiecommissie; samen met een groep intensief optrekken, plezier maken maar ook hard werken.

rotcyp-team-deltalloydgroep

Het doel

Mijn doel voor dit jaar met de ROTCYP is dat iedereen geniet van deze unieke ervaring en zich nog meer betrokken en trots voelt als Young Professional van Delta Lloyd. En natuurlijk willen wij winnen! Bij Delta Lloyd Groep wil ik verder groeien in leidinggeven. Daar ben ik nu als teamleider al druk mee aan de slag.

Wil jij meer weten over onze deelname aan de ROTCYP of over Werken bij Delta Lloyd Groep? Neem dan een kijkje op www.deltalloyd-rotc.nl of www.deltalloydgroep.com/werkenbij.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'We doen mee, en dan ook vol gas!'?