Race of the Classics: meer dan feestjes met je young professional vereniging

Eugenia Gait (26), geboren en getogen Duitse, startte in 2007 als business controller bij Siemens in Duitsland. Tijdens haar eerste bezoek werd ze stapelverliefd op Nederland. Ze solliciteerde daarom op een baan binnen Siemens Den Haag. Als bestuurslid van hun Young Professional vereniging Jong Siemens organiseert ze de deelname aan de Race of the Classics for Young Professionals.

team-jong-siemens-voorbereiding-young-professional-vereniging
Zonsondergang tijdens ons Jong Siemens Zeilevenement op de Kaag.

Business Controller in Nuremberg

Ondanks mijn zesentwintig jaar, werk ik al negen jaar voor Siemens. Eerst in Duitsland, waar ik vandaan kom, en nu in Nederland. In 2007 startte ik daar een commercieel leertraject op de vestiging in Erlangen, vlak bij mijn toenmalige woonplaats. Ik mocht blijven en kon aan de slag als Business Controller in Nuremberg.

Verliefd op Nederland

Tijdens een korte citytrip in Amsterdam, werd ik een paar jaar geleden op slag stapelverliefd op dit kleine buurlandje Nederland. Ik bleek volledig de wind in de zeilen te hebben, want een paar weken later kwam er een vacature vrij voor Project- en Salescontroller in Den Haag. Ik heb geen moment getwijfeld en direct koers gezet om in Nederland te gaan werken.

Netwerk van gelijkgestemden

Ik werd warm verwelkomd in de open cultuur die ik tijdens mijn vakantie al had ervaren. Hoewel ik nu 643 km van huis woon, voel ik me helemaal niet alleen. Door Siemens’ Young Professional vereniging Jong Siemens, kan ik me aansluiten bij een netwerk van gelijkgestemden en ontmoet ik snel leeftijdsgenoten met gelijke interesses en ambities.

Ik heb zelf geen relevante zeilervaring. Hier zie je mij in Florida: voor het eerst op een zeilboot.
Ik heb zelf geen relevante zeilervaring. Hier ben ik in Florida: voor het eerst op een zeilboot.

Leren van elkaar

In Duitsland zijn Young Professional verenigingen helemaal niet gebruikelijk. Ik ben dus heel blij dat ik hier via een dergelijk netwerk eenvoudig met nieuwe mensen in contact kan komen. Het is ook een eenvoudige manier om ideeën uit te wisselen, verhalen te delen, maar voor mij ook om meer te weten komen over de Nederlandse cultuur en over Siemens zelf.

Activiteiten organiseren voor Young Professionals

Sinds mei dit jaar zit ik in het bestuur van Jong Siemens. Een leuke uitdaging naast mijn baan, waarin we binnen een team van enthousiaste collega’s verschillende activiteiten organiseren voor ruim tweehonderd collega’s. Onlangs kwam hier ook nog de Race of the Classics bij! Met een team van 24 collega’s, 16 mannen en 8 vrouwen, vertegenwoordigen we Siemens Nederland. Het is de eerste keer dat Siemens meedoet. Op de Tall Ship Oban mogen we de woeste wateren van de Noordzee trotseren.

young-professional-vereniging-jong-siemens-op-tallship-oban-tijdens-rotcyp-2016

Toen ik hoorde van onze deelname aan de Race, realiseerde ik me dat het tijd is om niet alleen symbolisch een nieuwe koers te varen, maar ook een keer in het echt. Om eerlijk te zijn heb ik totaal geen zeilervaring. Ik vind het daarom des te leuker dat we als Race-teamuitje een middag zijn gaan zeilen met elkaar.

Het open water op

Ik heb nog geen idee hoe het zeilen op zee zal zijn. Maar ik heb hooggespannen verwachtingen. Deze Race is voor mij meer dan alleen de feestjes en plezier hebben met elkaar. Tijdens deze trip doe je vaardigheden op die je in een kantooromgeving niet zomaar opdoet. Met drieëntwintig collega’s bijna een week doorbrengen op een schip en alle hens aan dek om ons doel te bereiken. Ik kijk er ontzettend naar uit en hoop dat het nog mooier gaat worden dan dat ik had durven dromen!

Webinar Ontwerp een traineeship of Talentprogramma - Careerwise - Trainers voor Young Professionals
Tags:
Vraag van de maand
Reflecteren zie ik als de belangrijkste sleutel voor mijn ontwikkelingDoor te (leren) reflecteren ontwikkel ik mijzelf het beste
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Race of the Classics: meer dan feestjes met je young professional vereniging'?