Young Professionals Deloitte winnen Race of the Classics 2014

De Young Professionals van team Deloitte winnen dit jaar de eerste prijs tijdens de Race of the Classics 2014 for Young Professionals. Deze editie van de jaarlijkse zeilrace door ruim zeshonderd Young Professionals verdeeld over drieëntwintig klassieke tall ships, was er een volgens het boekje. 

Eerdmans ROTCYP Showstart Careerwise
Loco-burgemeester Eerdmans verzorgt het startschot in de Rotterdams Veerhaven

Na de ceremoniële Showstart door de Rotterdamse loco-burgemeester Eerdmans (bekijk de foto’s) afgelopen woensdag vertrok de vloot in het zonnetje zuidwaarts langs de kust. Wachtend op de wind werd op de motor in een indrukwekkende formatie gevaren; een perfect vier-bij-acht raster.

ROTCYP Formatie varen

Toen de wind later opstak werd koers gezet richting Engeland voor het eerste wedstrijdrak. Team Delta Lloyd, aan boord van De Wylde Swan, ging als eerste over de finish. Hoewel zij na correcties niet als eerste de boeken ingingen, leverde dit rak hen later wel de Sprintprijs op.

Lekker in je t-shirt

Na deze eerste strijd voer de zeilvloot in het zonnetje de schitterend River Orwell op tot aan Ipswich. In een T-shirt in de zon was het overdag goed bijkomen van, jawel, de eerste zeeziekte. ’s Avonds was het tijd voor het traditionele themafeest.

TTeam
Team Clifford Chance ging er weer met prijs als best verkleede team vandoor

Germaine namens de Organizing Committee “Tijdens het themafeest Game of the Classics waren de teams omgetoverd tot rugbyers, mikado, een levend Twister-spel en noem maar op. Team Clifford Chance, verkleed als het Jamaicaanse bobslee team, ging er uiteindelijk net als tijdens eerdere edities met de prijs voor het beste verklede team vandoor.” Na het feest ging iedereen op weg naar de Philips boot, waar tot in de late uurtjes door werd gefeest.

Heerema pakt Media Award met BBC interview

De Media Award ging dit jaar naar Team Heerema. Zij realiseerden de meeste aandacht voor de Rees en haar Klassieke Zeilvloot. Germaine: “Heerema realiseerde een enorme schare fans via facebook, maakte net als eerdere jaren diverse filmpjes, had bij de start een vliegtuig met wimpel in de lucht boven Rotterdam en wist bovendien BBC radio te interesseren voor een interview. Die Engelsen blijken gek op onze tall ships.”

BBC bezoekt ROTCYP in Ipswich
Klik om het BBC interview te beluisteren

Teamcaptain van Heerema Erik: “Het begon pas echt te lopen toen onze offshore crews van over de hele wereld ons via video’s succes gingen wensen. Iedereen binnen en rondom Heerema weet nu dat wij meedoen met de Rees. De BBC was eigenlijk een spontaan plan. Vooraf aan de Rees hadden we alles geprobeerd voor aandacht. We hebben zelfs Piet Paulusma benaderd. Toen we Engeland naderden zei een van de collega’s die op ons kantoor in Londen werkt ‘we moeten de BBC gewoon bellen’. Uiteindelijk stond daardoor bij vertrek de kade vol met Engelsen. Het leek wel Sail!”

De andere teams maakten de strijd rondom de Media Award spannend door eveneens te komen met indrukwekkende foto’s en films vooraf en tijdens de Race. Zo maakte Team RTL in samenwerking met RTL Nieuws een speciale nieuwsuitzending om de deelnemers op de hoogte te brengen van het laatste (zeil)nieuws.

Op naar Amsterdam

“Bij vertrek hadden de lokale autoriteiten in Ipswich het waterpijl in de haven verlaagd zodat de vloot met Young Professionals in kortere tijd gesluisd kon worden. Een absolute uitzondering!” vertelt Chris, voorzitter van de Wedstrijdleiding. “Toen we vervolgens bijna halverwege ons tweede wedstrijdrak waren namen de vlagen en buien toe. Golven werden hoger en scherper wat een potentieel risico vormt. ’s Nachts om 04:30 uur hebben we daarom de wedstrijd gestaakt. Kiezen voor veiligheid is altijd de juiste keus. Doordat we altijd tussentijdse finish lijnen definiëren tijdens het varen, werd het toch nog even spannend wie er zou winnen.” Deloitte won deze editie van de Rees. Team Jonge Specialisten, eveneens debutant, werd tweede. Rabobank ging er met een derde prijs vandoor. De Rode Lantaarn, de prijs voor het laatste schip, werd dit jaar onder groot gejuich in ontvangst genomen door Team Boskalis.

Team Deloitte wint ROTCYP 2014
Team Deloitte met Team Captain Lisa (rechts) en de Schipper van de Tecla (links) wacht op de verlossende woorden van de wedstrijdleiding: overall winnaar 2014

Lisa, teamcaptain van het winnende Deloitte: “Ik hoorde van de Race of the Classics via vrienden en vond dat Deloitte thuis hoorde in het wedstrijdveld. Vanaf het moment dat ik intern het initiatief heb genomen, verliep het allemaal bijzonder goed. Iedereen droeg zijn steentje bij en de samenwerking binnen het team liep soepel. Ons motto? Work hard, play hard, we zijn gewoon fanatiek.”

Saampie met Mark Tuitert

Met opgeklaarde lucht en de zon in de rug voeren alle schepen rustig IJmuiden binnen. Op zondag benutte vrijwel elk team de kans om ‘meevaarders’ aan boord te nemen. Bij team KPN was dit onder andere Mark Tuitert. Als beloning voor het binnengehaalde bedrag voor onder andere KPN klasse contact vertelde hij een boeiend verhaal aan Team KPN over talent, keuzes en groots dromen. Na de door Team Delta Lloyd geinitieerde #Zeilfies sloot KPN de Rees af met een #Saampie.

KPN saampie met Mark Tuitert Careerwise ROTCYP

Een evenement uit het boekje

Zondagavond na afloop kijkt Marije van Team Bol.com terug op een geslaagde Rees: “Wij zijn nog even aan het nagenieten, dit heb ik mijn team gestuurd, vast herkenbaar voor alle ROTCYP’ers: Er is werelds hard gedanst, gezeild, geslapen, afgezien, gekostst, genoten, verzorgd, afgezeken, gezoend, geknuffeld, geleerd en bovenal zo ontzettend veel gelachen!!!” Op naar volgend jaar. Careerwise is er graag bij om verslag te doen!


Laat je ook de rest van het jaar inspireren, volg Careerwise via Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief (maximaal twee wekelijks over bijvoorbeeld de resultaten van het Young Professional Onderzoek en meer…):

[mc4wp_form]
Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Young Professionals Deloitte winnen Race of the Classics 2014'?