rotcyp-team-abnamro-2

YP’s ABN AMRO winnen ‘de Rees’

rotcyp-team-abnamro-2

Na 5 dagen hoge golven, zeeziekte en teambuilding mochten de 680 deelnemers aan de Race of the Classics for Young Professionals vandaag weer voet aan land zetten. Van de drieëntwintig teams kwam Team ABN AMRO als beste uit de strijd.

De 36 high potentials van de bank, onder leiding van TeamCaptains Karina Merinos Lugo (27) en Mieke van Engelen (27), waren te sterk voor de Young Professionals van onder meer Philips, KPN, Imtech, Clifford Chance, KPMG, Shell, Stork, Agentschap NL, Houthoff Buruma, Rabobank, Achmea, DSM en Delta Lloyd Groep.

Rotterdam, Zeebrugge, IJmuiden…

De ROTCYP was ook dit jaar weer een belevenis voor de deelnemers, die met gezond enthousiasme, goodiebags en zeeziektepleisters afgelopen woensdag de haven van Rotterdam verlieten. Enkelen gepokt en gemazeld door hun deelname een een vorige editie. Anderen nog niets vermoedend van de torenhoge golven die hun op zee te wachten stonden…

De vloot, die oorspronkelijk naar Engeland zou varen, zette vanuit Rotterdam koers naar Zeebrugge om via IJmuiden vandaag in Amsterdam te finishen. De teams vertrokken met een geslaagde start, maar de deelnemers werden tegen de avond nog op de proef gesteld. Golven van ruim twee meter hoog lieten de schepen flink deinen. De eerste titel werd binnengesleept door SNS Reaal.

Goed geoliede machine

Dat de Young Professionals van ABN AMRO er dit jaar met de overwinning vandoor gaan, kan geen toeval zijn. Met een welverdiende eerste plaats onder de ‘Financials’ vorig jaar, had het team alles op alles gezet om er dit jaar met de beker vandoor te gaan. En daar hoort de nodige teambuilding bij: “Om te weten wat je op zee aan elkaar hebt, hebben we een dag lang gezamenlijk geklust op een Zorgboerderij in Amsterdam Noord. Immers, als je het overleefd om een dag lang tezamen IKEA-meubels in elkaar te zetten, dan kan je alles aan!”

rotcyp-team-abnamro-wyldeswan
Team ABN AMRO aan boord van de Wylde Swan

Delta Lloyd meest ‘social’

Nieuw dit jaar was de Media Award, een prijs voor het team dat de meeste aandacht voor hun deelname aan de ROTCYP wist te trekken. Deze ging naar Team Delta Lloyd, onder leiding van Anne Hudepohl (27). Via Twitter, Facebook en een eigen website, wisten de Young Professionals van Delta Lloyd aandacht te trekken voor een goed doel: The Green Mile. Team Delta Lloyd heeft met het winnen van de Media Award € 1.000,- in de wacht weten te slepen voor ‘haar schip’ Ide Min.

Lees hier de dagverslagen en weblogs van de TeamCaptainsCareerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...