Breng je droom in beeld

Kika Brinkman en Linsey van den Abeele studeerden Product Design en vormen nu samen Vrouwen van Waarde. Ze creëren grote installaties en kleine interventies voor bijzondere ontmoetingen zoals tijdens Dreambuilders. Interactie en persoonlijke ontwikkeling staan daarbij centraal. Op Careerwise vertellen ze hoe zij hun eigen droom tastbaar maakten.

Plakken en Knippen om je dromen zichtbaar te maken.

Als je als kind begint met leren op de basisschool, krijg je vrijwel onmiddellijk papier, potloden en een schaar in je handen gedrukt. ‘Ga maar lekker plakken en knippen’. Knutselen stimuleert je om vindingrijk te zijn, moeilijkheden aan te pakken en planmatig te denken. Waarom zouden we dit dan ook niet doen aan het begin van een nieuw leertraject, het verwezenlijken van je droom?

kika_en_linsey_vrouwen_van_waarde_careerwise

Niet opgeleid om te ondernemen

Bij ons kunstenaars, ook wel knutselaars, ligt dit gereedschap standaard op ons bureau. Van nature zijn wij bezig met het vorm geven aan onze dromen. Een vrijer beroep bestaat niet, zou je zeggen. En om de vrijheid van dit beroep te behouden kozen wij ervoor om onze eigen onderneming te starten. Eén klein probleem, kunstenaars zijn niet bepaald opgeleid om te ondernemen.

dromentekening_vrouwenvanwaarde_careerwise
Onze dromen: De bedrijfsauto is er jammergenoeg nog niet maar we hebben wél al diverse ‘design producten’ op de markt.

Je ideeen onder woorden brengen

Een studiegenoot wees ons op een ondernemerscursus. Dat hielp ons uiteindelijk enorm met het realiseren van onze dromen. Het bracht ons in contact met veel mensen en we leerden dat we het bedrijfsleven als een klant zouden kunnen zien. Eén van de facetten tijdens de cursus was het onder woorden brengen van onze ideeën. Maar hoe maak je in woorden duidelijk hoe jij je droom voorstelt, en zijn woorden wel de beste manier om je dromen in uit te drukken?

Het werkt anders volgens ons

Onze droom werd, in woorden vertaald, een heel onduidelijk verhaal. Anderen reageerden hierop door verbeteringen aan te dragen om ons verhaal ‘clear’ te krijgen. Heel lief, maar het gevolg hiervan was dat het verhaal helemaal niet meer klonk als onze droom. Het was, grof gezegd, een idee geworden dat voor een groot deel gevormd werd door mensen waarvan wij het goed bedoelde advies niet wilden afslaan.

piepermobielnl_vrouwenvanwaarde_careerwise
De Aardappelmissie is een droom van Roos van Andel en Herman Winkelman. Middels hun alter ego´s Hendrieke en Boer Ko, willen zij Nederland weer aan de aardappelen krijgen.

Wij scheppen beelden, dat maakt ons uniek

Onze kracht zit hem meer in het scheppen van beelden, dat maakt ons juist uniek. En precies dát waren we vergeten. Ook al ben je geen kunstenaar, wij geloven dat dit voor iedereen geldt: Maak je dromen tastbaar, maak het beeldend, leg ze vast! Dit geeft een helder beeld voor jezelf, en ongetwijfeld ook inzichten voor anderen. Zo zet je een concrete stap in de richting van het verwezenlijken van jouw droom. Doe dit op een manier die bij je past, bijvoorbeeld door te tekenen of een collage te maken uit tijdschriften die je graag leest. Werk met je lievelings kleuren of kleuren die op een andere manier iets zeggen voor jou. Gebruik materialen die bij jou en je droom passen. Die iets zeggen over jouw droom.

Sweet Dreams!

Wij verzorgen samen met Iro Evangelou de belevingssessies tijdens Dreambuilders waarbij interactie, een persoonlijke benadering en een prikkelende vormgeving belangrijke elementen zijn. Kom ook naar Dreambuilders dan helpen we je op weg met het verbeelden van je droom zodat jij met een plan van aanpak voor jouw droom de deur uit kunt lopen.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Breng je droom in beeld'?