Laptop stuk: zal ik het zonder doen of een nieuwe kiezen?

grrr laptop stuk nieuwe kopen kiezen wat nu studenten young professionals millennials

Ik weet het nog goed. Mijn eerste jaar op de universiteit ging bijna van start en wat denk je? Juist op dat moment ging mijn laptop kapot. Cruciaal voor tijdens het studeren natuurlijk. Ik baalde als een stekker en kon hem wel tegen de muur smijten. Pas als iets stuk is, merk je hoe vaak je het gebruikt. Ik moest razendsnel een nieuwe laptop kopen. Maar oh, wat heb ik er een hekel aan, want welke laptop moet ik dan kiezen?

Laptop kiezen voor dummies

Als het op elektronische apparatuur aankomt, zoals het kopen van een laptop, weet ik altijd wel mijn vader of een vriend van me in te schakelen. Ik heb zelf echt nul kennis van gigabytes, processoren, besturingssystemen en prijs-kwaliteit verhoudingen. Een korte vraag aan hen en ik heb binnen een mum van tijd iets goeds te pakken. Mijn laatste twijfel wordt weggenomen door een online keuzehulp en vergelijkingstabel op een laptop vergelijkingssite. Ook al vraag ik me soms af of het voor mijn toekomst niet beter is om mezelf wat meer te verdiepen in die wondere wereld van elektronica. Want voor ik het weet moet de toekomstige-ik op een computercursus voor dummies.

Als alles nou eens gewoon werkt

Toen ik begon met werken werd mijn computer helemaal kant en klaar aangeleverd en ingesteld. Hoe fijn is dat?! Ik hoef voor die werkplek dus niks bijzonders te doen. Ik ga achter mijn bureau zitten, klik op de AAN-knop en log in. Niets is zo fijn als alles soepel verloopt, maar net zo irritant als het juist allemaal níét meewerkt.

Ik zou best zonder willen

Als ik in dat soort situaties beland (denk aan een trage laptop, internetverbinding voor honderd jaar onbereikbaar of een kras op mijn scherm) dan wil ik dat ding wel uit het raam slingeren. Het werkt zoveel meer ontspannend om thuis gewoon even lekker een boek erbij te pakken of een stukje te gaan wandelen. Twintig keer fijner dan bezig zijn met je laptop.

Toch voor een laptop kiezen

Toch kan ik niet ontkennen dat ik verknocht ben aan dat ding. Als ik mij wil oriënteren voor vakanties, een nieuwe serie terug wil kijken, online wil winkelen of gewoon even lekker hersenloos over het wereld wijde web wil browsen, dan heb ik ‘m toch nodig. En het helpt dan wel als het er ééntje is die mij niet op een cruciaal moment in de steek laat.


Dit artikel is tot stand gekomen met input van Knibble.nl

Tags: De juiste keuze maken, Keuzestress, Ontspanning
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Laptop stuk: zal ik het zonder doen of een nieuwe kiezen?'?