ONDERZOEK: goed salaris? Young Professionals willen meer!

Ga jij liever voor een leuke baan met veel uitdaging dan voor een baan met een een goed salaris? Dan ben je niet de enige! Uit onderzoek van cvster blijkt dat persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden de belangrijkste drijfveren zijn voor Young Professionals. Met een salaris alleen trek je Young Professionals niet langer over de streep.

Drie redenen om van baan te wisselen

Een slechte werksfeer en werk dat niet inspirerend is zijn de twee belangrijkste redenen voor Young Professionals om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Geen mogelijkheid zien om persoonlijke doelen te bereiken, is daarna de meest genoemde reden om eens lekker vacatures af te struinen. Een te laag salaris staat pas op de vierde plaats van redenen om en nieuwe baan te zoeken. Sterker nog: een groot deel van de Young Professionals is bereid salaris in te leveren als daar meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling tegenover staat.

Persoonlijke ontwikkeling door ondernemerschap

Sommige Young Professionals kiezen er voor om naast hun huidige baan als ZZP-er te beginnen, om op die manier ruimte te maken voor persoonlijke ontwikkeling. Als je voor jezelf werkt heb je immers alle ruimte om je werk zo in te delen dat je ook aan de dingen toekomt die echt belangrijk voor je zijn. Van alle ZZP-ers in Nederland zegt 74% dat ze zijn begonnen met ondernemen om persoonlijke doelen te kunnen behalen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Ondernemen naast loondienst

Veel Young Professionals combineren hun eigen onderneming met een vaste baan in loondienst om een vast inkomen te hebben én de mogelijkheid om aan hun persoonlijke doelen te werken. Met name de vrouwelijke Young Professionals blijken een ster in deze manier van werken.

Talent + passie = werkgeluk

Denk jij er ook over om voor jezelf te beginnen? Dat zou een goede keus zijn: uit onderzoek van Careerwise blijkt dat Young Professionals die zelfstandig gaan ondernemen significant hoger scoren op werkgeluk, omdat zij meer van hun talent en passie kwijt kunnen in hun onderneming. Zij beoordelen hun werkgeluk met een 8, terwijl jonge professionals in loondienst zichzelf een magere 6 toekennen.

Lees hier alvast vijf praktische tips voor een vliegende start als Young Professional.


Test je werkgeluk!

Werkgeluk, hoe doe ik dat? Doe de werkgeluk-test in dit gratis E-Book en krijg toegang tot de sleutels voor het optimaliseren van jouw werkgeluk.


 

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Drijfveren, Ken jezelf, Loopbaan, Ondernemerschap, Oriënteren, Werkplezier, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'ONDERZOEK: goed salaris? Young Professionals willen meer!'?