fbpx

Aantal MarCom vacatures groeit (weer)

old-spice-fabio

In het tweede kwartaal van 2011 namen de vacatures voor HBO+ marketing en communicatie met 51% toe ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Dat is bijna een verdubbeling van de stijging van 28% in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat alles blijkt uit cijfers van USG Capacity.
..

Meer vraag naar online professionals

De stijging van het aantal vacatures voor de online professionals stijgt voor het derde kwartaal op rij het meest. Vooral de vraag naar Search Engine Optimization (SEO) marketeers, Search Engine Advertising (SEA) marketeers (318%) en E-commerce marketing managers (253%) is fors toegenomen.

De vraag naar online marketing managers en online marketing adviseurs is met meer dan 60% gestegen. De vraag naar PR adviseurs steeg met 153%, die van PR medewerkers met 85% en die van communicatie managers met 54%.

Stijging in overige sectoren

In de sectoren media & communicatie steeg het vacatureaanbod met 113%, onderwijs & onderzoek 90%, ICT 86% en de zakelijke dienstverlening 68%. De sector overheid & non-profit steeg met slechts 8%, terwijl hier in juni sprake van was een daling van 11% in het aanbod.`

Kortom, met opnieuw een flinke toename van het aantal vacatures trekt de arbeidsmarkt voor marketing- en communicatieprofessionals weer aan. Goed nieuws, dus!

Tags:
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu