Aantal MarCom vacatures groeit (weer)

old-spice-fabio

In het tweede kwartaal van 2011 namen de vacatures voor HBO+ marketing en communicatie met 51% toe ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Dat is bijna een verdubbeling van de stijging van 28% in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat alles blijkt uit cijfers van USG Capacity.
..

Meer vraag naar online professionals

De stijging van het aantal vacatures voor de online professionals stijgt voor het derde kwartaal op rij het meest. Vooral de vraag naar Search Engine Optimization (SEO) marketeers, Search Engine Advertising (SEA) marketeers (318%) en E-commerce marketing managers (253%) is fors toegenomen.

De vraag naar online marketing managers en online marketing adviseurs is met meer dan 60% gestegen. De vraag naar PR adviseurs steeg met 153%, die van PR medewerkers met 85% en die van communicatie managers met 54%.

Stijging in overige sectoren

In de sectoren media & communicatie steeg het vacatureaanbod met 113%, onderwijs & onderzoek 90%, ICT 86% en de zakelijke dienstverlening 68%. De sector overheid & non-profit steeg met slechts 8%, terwijl hier in juni sprake van was een daling van 11% in het aanbod.`

Kortom, met opnieuw een flinke toename van het aantal vacatures trekt de arbeidsmarkt voor marketing- en communicatieprofessionals weer aan. Goed nieuws, dus!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Aantal MarCom vacatures groeit (weer)'?