American Dream: leef je droom!

Jennifer Merchant (20) vertrok op haar negentiende naar Hollywood om daar haar droom te verwezenlijken. Ze studeert nu aan de Stella Adler Academy of Acting and Theatre, waar onder andere ook Robert de Niro en Melanie Griffith acteerlessen volgden. In het vorige deel vertelde Jennifer op Careerwise wat ze heeft gedaan om hier te komen. In dit deel vertelt ze wat ze allemaal meemaakt in het wereldje van glitter and glamour.

Veel leren

Naast het fulltime studeren, zette ik de talentenshow Rock of Adler op. Tussen de lessen moest ik me naar andere locaties haasten om met sponsors te onderhandelen, hectisch, maar ik heb er veel door geleerd. Ik heb één van mijn angsten kunnen overwinnen: het zingen voor een groot publiek. Daarnaast heb ik geleerd dat ik naast mijn studie ook kan werken aan andere projecten.

rehearsal-by-jennifer-merchant

Bouwen aan mijn CV

The Deadline is mijn debuut als regisseur, het is een korte film over drie studenten, grotendeels gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ondanks dat er een klein budget is, is de film herkenbaar en kan elke student zich ermee identificeren.

the_deadline_poster_2013_jennifer_merchant

In de korte film Posey, die op verschillende festivals heeft gedraaid, had ik een bijrol als de exotische danseres Tanya. Ik werkte hier samen met de Academy award nominee Sally Kirkland, erg indrukwekkend. Ik heb ook gewerkt met Oscarwinnende producer Milton Justice, hij regisseerde de serie The First Warning.

the-first-warning-2012-by-jennifer-merchant

Onlangs heb ik de kans gekregen om samen te werken met regisseur Christopher Thorton. Hij heeft projecten gemaakt voor FOX, ABC en Comedy Central. Thorton speelde ook in Sympathy for Delicious, dat geregisseerd is door Mark Ruffalo. Het stuk waarin ik zal spelen is een period play en zal te zien zijn in het Stella Adler Theater.

Live that dream

Tijdens mijn verblijf hier ben ik veel mensen tegen gekomen die terug naar huis zijn gegaan, omdat ze het niet vol hielden. Ik snap niet dat zij zo snel hun droom kunnen opgeven. Ze zijn hier helemaal naar de andere kant van de wereld voor gereisd. Ik denk dat ze het gewoonweg niet graag genoeg wilden. Ze zagen meer tegenslagen dan mogelijkheden. Ik zie op dit moment niets meer als ‘moeilijk’. Ik zie het meer als een uitdaging waar ik van kan groeien. In het begin zag ik dat anders. Ik vond het vooral moeilijk om een balans te vinden tussen de zakelijke en de artistieke kant van mijn beroep. Naast het acteren moet je natuurlijk ook netwerken en audities doen. Die balans heb ik uiteindelijk wel kunnen maken. Door minder na te denken en simpelweg meer te doen.

Volg je hart

Het besluit om je droom te volgen is een heel grote stap, het bepaalt de rest van je leven. Gun jezelf daarom een moment om je af te vragen wat je nou echt wil. Wees eerlijk en probeer niet naar de mening van anderen te luisteren. Jij bent de enige persoon op aarde die het antwoord op deze vraag weet. Zodra je het 100% zeker weet, zet je de eerste stap in die richting, ongeacht wat mensen er over zullen zeggen. Ik ben trots op het feit dat ik mijn angsten durf te overwinnen en dat ik risico’s aan het nemen ben.

Wij ook Jennifer, we hopen je binnenkort op het grote doek te zien!

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Droombaan, Droombaanreis, Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'American Dream: leef je droom!'?