fbpx

Sportief en carrière: combineren!

Melchior Looijen studeerde Rechten in Utrecht en werkt sinds 2008 advocaat Vastgoed bij advocatenkantoor Boekel De Nerée aan de Zuidas in Amsterdam.
10pixels

Recht én politiek

Na het afronden van mijn rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht besloot ik een tweede studie te gaan volgen. Op de Universiteit van Amsterdam heb ik de Master politicologie afgerond omdat ik graag de (politieke) achtergrond wilde weten van de totstandkoming van beleid en wetten. Door deze combinatie van studies heb ik ervoor gekozen verder te gaan met bestuursrecht. Het bestuursrecht is een rechtsgebied dat raakvlakken heeft met recht èn politiek.

Sportieve ambities

Aangezien ik in mijn vrije tijd veel hockey, was ik op zoek naar een kantoor dat mij de mogelijkheid bood om mijn maatschappelijke carrière te combineren met mijn sportieve ambities. Boekel De Nerée, als hoofdsponsor verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Roeibond, bood mij de kans om mijn ambities waar te maken, zowel op maatschappelijk als sportief vlak.

Direct aan de slag

De sollicitatieprocedure vond ik prettig. De verschillende gespreksrondes volgden elkaar snel op, waaruit bleek dat Boekel De Nerée zeer betrokken was bij mijn situatie. Ook de eerste dagen op kantoor ben ik goed begeleid en kon ik direct aan de slag. Ik kon direct meewerken en meedenken in grote zaken. Verder kreeg ik voldoende feedback om mijzelf verder te ontwikkelen. Het schrijven van een notitie, een bespreking met een cliënt, het doen van jurisprudentieonderzoek en het zoeken van oplossingen voor complexe vraagstukken zijn dagelijkse bezigheden. In mijn vrije tijd is echter ook de mogelijkheid om mee te doen met het Boekel De Nerée voetbal-, roei- of hockeyteam.

Volwaardig advocaat

In september start de Law Firm School waar Boekel De Nerée aan meedoet. Deze ´extra´ opleiding die plaatsvindt naast de opleiding van de Orde van Advocaten is natuurlijk een uitstekende mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen tot volwaardig advocaat. Door deze combinatie van factoren is er bij Boekel De Nerée een zeer professionele en leuke sfeer die zorgt voor ware topprestaties.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Sportief en carrière: combineren!'?