3 Redenen waarom je nu geen gaaf werk hebt

Gaaf werk, we willen het allemaal. Maar nu serieus, waarom heb je nog steeds geen gaaf werk? Omdat dat veel lastiger is dan het lijkt, en het lijkt misschien al lastig. Daarom is het goed om de belangrijkste redenen te snappen. zodat je er wat aan kunt veranderen.

1. JE WEET NIET WANNEER JE WÉL TEVREDEN BENT

Oh man, deze is zo lastig. Je zit op je werk, achter je bureau. Het is 10 uur ’s ochtends op dinsdag. Je moet nog de hele week en denkt: Pff ik heb er echt geen zin in. Had ik maar….of was ik maar…of deed ik maar…

Dit is het “maar-syndroom”: Ontevreden zijn over wat je nu hebt maar geen idee hebben wat je dan wel wilt. Wanneer je wel tevreden bent. Weet jij eigenlijk wel wat je wél wilt?! Ik bedoel, echt serieus diep in je hart. Met alle diepgang en details.

Iedereen wil Mark Zuckenberg worden

Ergens is Mark Zuckerberg zo’n beetje de standaard geworden, en alles daaronder valt vies tegen. Een beetje overdreven misschien, maar ergens daartussen is jouw doel. En zolang je dat doel nog niet hebt vastgesteld, kan je er op twee manieren mee omgaan.

  1. Je blijft hangen in deze situatie. Je blijft zeuren. Je blijft ‘maar-en’.
  2. Je bekijkt het als die ideale vakantie waar je naar uit kijkt. Anticipeert hierop en gaat gemotiveerd aan de slag.

Het is een belangrijk verschil of je verantwoordelijkheid neemt voor wat je eigenlijk toekomt.

2. HET IS HARD WERKEN OM GAAF WERK TE VINDEN

Als je ooit hebt gesolliciteerd, weet je wat voor struggle dat kan zijn. Uitvinden wat je wilt is 1, er komen is 2. Er zijn twee redenen waarom het hard zo werken is:

A > Het proces

Weet je hoe moeilijk het is om er te komen? Je moet je voortdurend bewust zijn en blijven van wat het is dat je wilt. Daar regelmatig aandacht aan besteden. Een pad in gaan met onzekerheid. Je hebt dat wat je graag wilt nog nooit gedaan, dus kan je het wel echt? Je moet geduld hebben, veel geduld. Focus behouden.

B > Goed worden in wat je doet

Als het puntje bij paaltje komt, word je wat jij echt goed kunt. Daarom worden mensen aangenomen voornamelijk op functies, niet op persoonlijkheid. Als jij je werk goed uitvoert, boeit het jouw klanten of baas niet hoeveel plezier jij er uithaalt. Daar ben jij namelijk zelf verantwoordelijk voor. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het feit om dat je het naar je zin hebt. Zowel in je zoektocht als op het moment dat je al ergens werkt: je moet het zelf leuk maken!

Maar, dat kan alleen pas als je ergens echt goed in bent. Pas als je goed bent, echt goed bent, in wat je doet krijg je meer keuze’s. Je krijgt meer vrijheid om zelf te kiezen, voor een werkgever of voor jouw ideale klanten als ondernemer. Dat maakt dan niet meer uit.

3. HET DUURT EVEN

Man, we zijn zo ongeduldig. Serieus ik kan niet eens vijf minuten op de bus wachten zonder ongeduldig te worden. Dit heb ik echt moeten leren. We willen resultaat, en wel NU.

Een werkleven is alles behalve makkelijk

Want er is zoveel mogelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel worden. Creative design advertising multi agency consultant, maar hey er zijn nu meer banen waarvan je de naam niet weet, dan waar je ze wel van weet.

Het is verleidelijk om te gaan settelen. Dat begint dan met het eerste de beste aanpakken wat er voorbij komt. Niet nadenken of dit wel echt iets voor je is maar gewoon het geld aanpakken. Maar na een half jaar of jaar loop je weer tegen hetzelfde probleem aan. Het is de ultieme marshmellow test (zie de video hierboven). Kies je voor één marshmellow vandaag, of wacht je tot morgen om er twee te krijgen. Mocht je dat geduld, focus en vertrouwen in het proces kunnen opbrengen, dan staat er een mooie toekomst te wachten voor je. Sure!

Ik heb deze blog origineel als video opgenomen, bekijk ‘m hieronder.

https://youtu.be/9ClJ_3PbqIk

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '3 Redenen waarom je nu geen gaaf werk hebt'?