Welke werkgever past bij mij?

mirte-huizinga

Mirte Huizinga (24) werkt na haar studie Strategic Management sinds mei 2010 als Management Trainee bij Ahold. In haar eerste functie als Junior Merchandiser zit ze op de afdeling Non-Food, Kantoor- & feestartikelen.

Drie richtinggevende pijlers

Sinds drie maanden werk ik als Management Trainee bij Ahold. Omdat ik al vroeg in mijn studie ben begonnen met de oriëntatie voor een werkgever, wist ik tijdens de sollicitatieprocedure goed te verwoorden waar ik naar op zoek was. Als ik terug kijk op dit proces zie ik dat de volgende drie pijlers richtinggevend waren in mijn keuze voor een werkgever: ‘Wat vind ik leuk?’, ‘Welke kansen krijg ik?’ en ‘Waar pas ik qua cultuur?’.

Plezier in mijn werk

De eerste vraag ‘Wat vind ik leuk?’ omvat of ik affiniteit heb met een organisatie, me ertoe aangetrokken voel en of ik bereid ben om me mateloos in te zetten voor een bedrijf. Het grootste deel van je week ben je bezig met je werk, wat voor mij betekende dat ik er vooral veel plezier in moet hebben. De koppeling met retail was voor mij snel gemaakt aangezien ik van winkels en winkelen in al zijn vormen houd: kleine boetiekjes, grote malls, webwinkels en de supermarkt. Vervolgens leidde mijn passie voor eten en drinken mij al snel richting Ahold. Als junior assortimentsmanager voel ik me oprecht betrokken bij klanten die een keuze tussen “mijn” producten maken en heb ik erg veel plezier in mijn werk!

Volledig resultaatverantwoordelijk

Als tweede pijler hield ik me bezig met welke kansen ik zou krijgen van een werkgever. Tegenwoordig bieden veel organisaties een Management Traineeship aan en deze komen letterlijk in alle vormen en maten. Een kritische houding is hier van belang. Er zijn grote verschillen tussen verantwoordelijkheden, trainingen, coaching en de visie van de organisatie op het groeipotentieel van trainees. Bij Ahold ‘snuffel’ je niet zomaar even mee. Je voert twee functies uit; één op het hoofdkantoor en één in de winkel als assistent supermarkt manager. Voor beide functies geldt dat ze onmisbaar zijn en je volledig resultaatverantwoordelijk bent. Je volgt met je traineegroep diverse intervisiesessies en trainingen, je wordt gecoacht door je leidinggevende en daarnaast heb je nog een mentor waarmee je jouw loopbaanontwikkelingen bespreekt. Met twee management trainees in de directie van Ahold zit het qua visie ook wel goed: ze zien potentieel en investeren in je om je daar te krijgen!

Goede klik met het bedrijf

Tenslotte was voor mij de organisatiecultuur een zeer bepalende factor. Kan ik mezelf zijn en pas ik bij de organisatie? Business Courses, Inhousedagen en de sollicitatieprocedure zelf zijn uitgelezen mogelijkheden om uit te vinden of je jezelf op je plek voelt tussen de mensen die je ontmoet, en of de sfeer bij je past. Tijdens een inhousedag en Make a Move carrièredag heb ik trainees en recruiters van Ahold ontmoet en voelde ik een goede klik. Tijdens de sollicitatieprocedure zette dit zich voort. Na drie maanden kan ik alleen maar bevestigen dat ik goed binnen de bedrijfscultuur pas! Ik zou de cultuur van Ahold willen omschrijven als informeel en nuchter. Je kunt bij iedereen binnenlopen, er wordt hard gewerkt en niet minder belangrijk; veel gelachen.

Wat vind jij belangrijk?

Mijn drie wensen zijn vast niet voor iedereen nuttig, mijn tip is dan ook om voor jezelf na te gaan wat je belangrijk vindt en uitgebreid de tijd te nemen om te onderzoeken welke bedrijven voldoen aan je wensen. Een groot bijkomend voordeel hiervan is dat je tijdens je sollicitatieprocedure duidelijk kunt aangeven wat je zoekt en wil en dat de selectieprocedure dan ineens tweezijdig is. Jij selecteert ook of het bedrijf bij jou past!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Welke werkgever past bij mij?'?