fbpx

Ik heb er echt alles voor over

Kim Jansen

Kim Janssen (26) strijdt mee met World of Difference met haar goede doel PURE! for Kids. World of Difference is een programma waarbij vijf mensen een droombaan voor één jaar kunnen winnen bij een goed doel in binnen-, of buitenland. Vier goede doelen hebben een uniek project in het buitenland ter beschikking gesteld.

Kim doet mee in de vijfde ‘poule’ waarin deelnemers hun eigen goede doel mogen aandragen. Op careerwise.nl besteden we de komende weken aandacht aan verschillende deelnemers op weg naar hun droombaan.

Onvergetelijke ervaring

Na mijn studie Communicatie en Master Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit ben ik een half jaar op reis gegaan naar Zuidoost Azië. Naast reizen, heb ik als vrijwilliger gewerkt in Cambodja. Dat was een onvergetelijke ervaring. Er was veel om aan te pakken, ik vond het er fijn en zat echt op mijn plekje. Terug in Nederland kon ik Cambodja, de mensen en cultuur, niet loslaten. Naast mijn volledige baan bij de Vrije Universiteit Amsterdam, ben ik als regio coördinator vrijwillig voor PURE! blijven werken. Ik organiseer informatiedagen, heb contacten met vrijwilligers, werf fondsen en geef één keer in de vier weken een trainingsdag voor vrijwilligers die naar Cambodja gaan. Ja dat is druk, maar ik vind het echt heel leuk. Anders zou ik het niet volhouden.

World of Difference

Een vriendin mailde me over WoD. `Dit is echt iets voor jou!` Ik was direct heel enthousiast. Hoewel ik het op mijn huidige werk naar mijn zin heb, had ik toch al de keuze gemaakt om daar weg te gaan. Het sloot niet aan bij mijn ambities en de ontwikkeling die ik wil maken. WoD bood me de ideale kans om mijn droombaan werkelijkheid te laten worden. Ik ga alles op alles zetten om die baan te krijgen en laten zien hoe graag ik dit wil. Zelfs mijn principes gaan een beetje overboord; zo´n wedstrijdelement past eigenlijk niet helemaal bij mij en ik lag ook al even uit de hyves wereld, maar ik ga er volledig voor. Dit is mijn kans!

Eigen stichting en project

Ik heb gekozen om mee te doen in de ‘eigen project´ groep, omdat ik graag voor PURE! blijf werken in Cambodja. Omdat ze op dit moment geen vacatures hebben en werken op het hoofdkantoor reistechnisch gezien onhandig is, heb ik WoD aangegrepen om weer voor PURE! aan de slag te kunnen. Mocht ik winnen, dan ga ik voor het vaste team in Cambodja werken bij het PURE! Dream Center. Het project is een bestaand project dat ik verder wil gaan ontwikkelen.

kim-jansen-pure-for-kids-01kim-jansen-pure-for-kids-02

Gezondheid en milieu

Ik wil workshops opzetten op het gebied van gezondheid en milieu. Voeding speelt daar een belangrijke rol in. Kinderen zijn vaak ondervoed, omdat ouders hun geld uitgeven aan drank en drugs, en kunnen zich daardoor slechter concentreren. Allereerst ga ik naar Cambodja om alles precies in kaart te brengen. Daarna terug naar Nederland om de workshops uit te werken en fondsen te werven en vervolgens weer naar Cambodja om het project ter plaatse in werking te zetten. Ik wil een verschil maken, een eerste grote stap zetten om de problemen op te lossen. Samen met de Cambodjanen.

Marketingcampagne

Hyves is het belangrijkste kanaal, want mensen kunnen alleen daar op je stemmen. Via mijn eigen netwerk en groepen probeer ik stemmen te krijgen. Vrienden vraag ik om hun netwerk te mailen. Verder zoek ik contact met lokale media. Het wordt steeds drukker aan de top van de groep, dus ik moet alles aangrijpen om onder de aandacht te komen en blijven en stemmen te vergaren. De komende twee weken ga ik dus volop op campagne. De universiteit biedt ook een grote poel van stemmers en ik heb kaartjes laten drukken. ’s Morgens voordat ik naar mijn werk ga heb ik er al een uurtje op zitten, ’s avonds ga ik meteen weer aan de slag. Tijdens werktijd kan ik het niet laten om elk uur even te controleren hoe ik er in de peilingen voorsta. Elk moment kan het helemaal omgegooid zijn. Het spanningsveld is groot. Ik wil winnen!

Andere manier van solliciteren

De wedstrijd is overweldigend, super! Dit is zo bijzonder om mee te maken. Om te zien hoeveel mensen op je stemmen, de reacties die je krijgt. Vrienden die helpen, ideeën hebben, tips vanuit je netwerk. Daarnaast is het een hele andere manier van solliciteren. Je kunt al heel veel van jezelf laten zien, voordat je op gesprek gaat. Het is zo leuk om mee bezig te zijn. Het is ook best heftig, naast een fulltime baan, maar ik heb er echt alles voor over. Dit is mijn droom.

Toekomstmuziek

Mijn aandacht ligt nu volledig bij Cambodja en PURE!, maar de actie met WoD biedt mij ook de mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen bij NGO’s. Dit soort werk wil ik de rest van mijn leven blijven doen.

kim-jansen-hyves

Lees meer over Kim en haar project en vergeet niet te stemmen via http://kimjanssen7.hyves.nl!

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ik heb er echt alles voor over'?