Het hoeft niet meteen perfect te zijn

Afgelopen woensdag vond het coachcafé voor Young Professionals plaats in Trouw Amsterdam. “Wat kan ik? Wat wil ik?” Dat waren de grote vragen van de avond. Maar misschien nog belangrijker: hoe ga ik dat bereiken? Want uitspreken wat je wilt is één, er ook iets mee doen is natuurlijk een tweede.

Geen geitenwollen sokken

Zo’n vijftig twintigers en dertigers waren op het coachcafé van Blikopener en Careerwise afgekomen. Een beetje onwennig bij aankomst, maar zo gaat dat eigenlijk altijd. Tot de deelnemers erachter komen dat ze in hetzelfde schuitje zitten. Geen geitenwollen sokken, maar high potentials met een drive om werk te doen dat dicht bij hun passie ligt.

coachcafe-trouw-amsterdam-blikopener-01

Wat wil ik? Wat kan ik?

De avond draaide om drie vragen: Wat is mijn talent? Wat is mijn passie? en Hoe ga ik dat bereiken? Met na afloop een goede tip van Frank Zuidinga: “Ga vanaf NU bekend maken wat je droom is en laat het in je omgeving resoneren”. Zo gezegd, zo gedaan. Na drie rondes vertelden de deelnemers wat ze van plan waren: “De filmindustrie in”, “Even rustig aan doen”, “Ik ga weer studeren: filosofie!”, “Uitzoeken hoe je promovendus kunt worden”. Twee promovendi staken hun hand op en het contact was gelegd.

Six degrees of seperation

Dat is dan ook het leuke van zo’n avond. Iemand kent vast wel iemand waar jij iets aan hebt, de theorie van Six degrees of seperation. Daarom werd er aan het einde van de avond een marktplaats geïntroduceerd. Elke deelnemer mocht een vraag inbrengen.”Werkt er iemand bij een NGO en kan mij meer vertellen over hoe ik bij zo’n organisatie terecht kan komen?”, “Wie zit er in de politiek en kan mij daar meer over vertellen?”, “Wie kent er een HBO-V-er die ook ondernemend is?”… IK! wordt er bij nagenoeg elke vraag geroepen.

Overigens gaat dat niet bij iedereen ‘als vanzelf’. “Wij hebben tijdens één ronde 45 minuten gebrainstormd om een droom van een kandidaat helder te krijgen, om er vervolgens achter te komen dat het zijn droom helemaal niet is,” zegt één van de coaches. Maarja, ook goed om te weten wat je niet wilt. En volgens Frank hoeft je keuze gelukkig ook helemaal niet perfect te zijn: “Experimenteer! Ontdek wat je leuk en niet leuk vindt. Dat gaat met vallen en opstaan.”

coachcafe-trouw-amsterdam-blikopener-02

Vernieuwend, gezellig en inspirerend

Aan het einde van de avond waren de deelnemers vooral verbaasd over hoeveel je in één avond kan behandelen en ontdekken. Daarnaast is het een gezellige en inspirerende manier om over je loopbaan na te denken. Niet languit op de fauteuil bij een coach, maar gewoon met een biertje erbij ‘ouwehoeren’ over je dromen. Iets waar je anders alleen tijdens een lange vakantie aan toekomt…

Lees meer over het coachcafé in het artikel dat in NRC verscheen.

Voor de foto’s met dank aan Jan-Jaap Heine.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het hoeft niet meteen perfect te zijn'?