Het kantoor zo MVO mogelijk maken

karien-lagrouw

Karien Lagrouw (30) is sinds 2 jaar advocaat bij Kennedy Van der Laan. Ze werkte eerder 1,5 jaar bij Boekel de Nerée en een jaar als onderwijs- en onderzoekmedewerker op de Universiteit Leiden. “Binnenkort ga ik met alle wielrenners van kantoor spinnen voor Artsen zonder Grenzen.”

Werken bij het Meest Innovatieve kantoor van 2010

Kennedy van der Laan doet veel aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. We wonnen niet voor niets eerder dit jaar de Gouden Zandloper voor ‘meest innovatieve advocatenkantoor van 2010’. En niet alleen omdat we het heel belangrijk vinden, we vinden het ook leuk. Zelf zit ik in de MVO commissie. We bekijken hoe we het kantoor zo MVO mogelijk kunnen maken, hoe wij onze doelstellingen willen bereiken.

MVO tarief voor goede doelen

Zo proberen we waar we kunnen tegen gereduceerd tarief te werken voor instellingen als GreenPeace en StopAidsNow. Maar ook projecten in de buurt (bijvoorbeeld kinderboerderij Westerpark) en projecten die aan het hart van kantoorgenoten liggen, steunen we.

Zonnepanelen, groene stroom en kantoorfietsen

Het kantoor is ook duurzaam. Kennedy Van der Laan heeft zonnepanelen op het dak, gebruikt groene stroom en compenseert ieder jaar de gehele CO2 afdruk. We drinken biologische thee en koffie van Beautiful People (erg lekker!) en recyclen alle papier, glas en plastic. Medewerkers krijgen geen auto van de zaak, maar een kantoorfiets. Van alles dat aangeschaft wordt, worden de effecten op het milieu bekeken.

Onderdak voor innovatieve bedrijven

Ook voor de werknemers wordt veel georganiseerd. Zowel op werk als op sportief en interactief vlak. Zo is er de vleugel Portal 2C. Een open ruimte met daarin verschillende werk- en vergaderplekken. Deze ruimte biedt niet alleen plek om in diverse inspirerende settings met je collega’s en cliënten te praten, maar biedt ook onderdak aan andere innovatieve bedrijven. Het gehele kantoor is overigens opvallend anders dan je wellicht bij een advocatenkantoor zou verwachten. Industrieel met houten schotten, kleurrijke banken en muren, kasten als afscheiding en opvallende kunst. Een ruimte die een creatief bureau niet zou misstaan.

Spinnen voor Artsen zonder Grenzen

De sporttak is heel uitgebreid. Binnenkort ga ik met alle wielrenners binnen kantoor spinnen voor Artsen zonder Grenzen. Twee kantoorgenoten hebben meegedaan aan de Alpe d’HuZes. We doen mee aan de Roparun, hebben een hockey en voetbalteam en gaan binnenkort ook de strijd aan met andere advocatenkantoren tijdens de advolympics.

De onderlinge betrokkenheid op alle vlakken is groot. Dat maakt het werk voor mij hier zo prettig.

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het kantoor zo MVO mogelijk maken'?