Hoe ver ga jij voor een baan?

IT professionals in Nederland doen er blijkbaar bijna alles om aan een baan te komen. Zij zijn niet vies van een beetje omkopen, chantage of bedreiging. IT Job Board heeft 142 Nederlandse IT professionals gevraagd hoe ver zij zouden gaan voor een baan.

70% stelt zijn of haar vrienden niet op de hoogte van een vacature, om zelf zo meer kans te maken. 24% van de ondervraagden die geen uitnodiging voor een gesprek krijgt, gaat toch naar het bedrijf toe en zegt pas te vertrekken als ze met de verantwoordelijke hebben gesproken. 9% zegt een bedrijf indien nodig telefonisch te stalken om een gesprek te krijgen. 27% is bereid de recruiter om te kopen. 11% probeert achter geheimen te komen om zo de recruiter te kunnen chanteren. 30% geeft aan desnoods bij de ingang kandidaten op te wachten en deze te vertellen dat de sollicitatiegesprekken niet doorgaan.

En dan hebben we nog de Pepsi-methode:
.


.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Hoe ver ga jij voor een baan?'?