Jonge Ambtenaar van het Jaar 2011

jonge-ambtenaar-van-het-jaar

Tot 28 oktober kunnen gepassioneerde jonge ambtenaren zich aanmelden om mee te dingen naar de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2011. De verkiezing wordt voor de negende keer door FUTUR, het landelijke jongeambtenarennetwerk, uitgeschreven en moet eraan bijdragen dat young professionals een beter beeld krijgen van werken bij de overheid.

Wist je dat… ambtenaren helemaal niet suf en saai zijn?

Want wie denkt dat de ambtenarij saai is, heeft het mis, zo stelt voorzitter Edgar van de Pas van FUTUR. Zelf ook een jonge ambtenaar! “Met de bezuinigingen die op stapel staan, is het weer actueler en belangrijker dan ooit om een goede ambassadeur te hebben. Want helaas gaan bezuinigingen vaak ten koste van het jonge talent bij de overheid”, zegt Van de Pas. “En dat is jammer, want juist die groep kiest vaak voor een andere invalshoek en past helemaal niet in het plaatje waarin ambtenaren alleen van 9 tot 5 zouden werken. Het is een nieuwe generatie met andere motivaties en wensen ten aanzien van werk.”

Toekomstvisie moet je hebben!

Op 16 en 17 november vinden er selectiedagen plaats waarvoor 10 kandidaten worden genomineerd. Die tien worden gekozen aan de hand van hun cv, motivatie en een profiel. Daarin staan 10 punten geformuleerd waarin de hippe jonge ambtenaren zich moeten herkennen. Zo moeten kandidaten een vernieuwende blik hebben. Boven hun eigen organisatie en vakgebied kunnen uitstijgen en bovenal: een toekomstvisie hebben op werken bij de overheid, die anderen inspireert en motiveert!

Jonge Ambtenaar van het Jaar 2010

Ömer Kaya heeft het geschopt tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2010. En daarover schreef hij als een van de eerste bloggers van Careerwise!
.

Finalisten

Op 1 december worden de drie finalisten bekend gemaakt. Ook wordt er via een wild card een vierde finalist gekozen. De vier strijden op 27 januari 2011 om de felbegeerde titel Jonge Ambtenaar van het Jaar.

Meer informatie over de verkiezing en het nomineren vind je op www.jongeambtenaarvanhetjaar.nl.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Jonge Ambtenaar van het Jaar 2011'?