Mijn plek is bij Hillenaar

Marjolein Bolk, Hillenaar

Marjolein Bolk (30) werkt als PR, Marketing en Communicatie medewerker bij Hillenaar Outdoor Advertising. Na ruim drie jaar besloot ze om weg te gaan, om een jaar later weer terug te keren. Haar advies: “Wees niet bang om te switchen. Het kan een leerzame stap zijn.”

Mijn ambities naar buiten brengen

In 2004 begon ik bij Hillenaar. Het was mijn eerste baan. Ik had in verschillende functies op meerdere afdelingen binnen het bedrijf gewerkt en ik werd onrustig. Ik had het gevoel dat ik verder moest kijken, de markt in, groeien, mijn ambitie naar buiten brengen. Op dat moment was er geen functie beschikbaar, die ik wilde vervullen. Na wat te hebben rondgekeken, ging ik bij Nobiles Media aan de slag als Event Manager voor het Careerevent en de Masterbeurs. Binnen een jaar had ik in de gaten dat dit niet was wat ik wilde.

Voor de update van mijn CV vroeg ik een referentie op bij Hillenaar. Die wilden ze wel geven, maar ze vroegen direct ook of ik terug wilde komen. De functie die ik ambieerde was vrij. Toen realiseerde ik me dat ik het daar altijd naar mijn zin had gehad, op mijn plek zat. Mijn functie sluit perfect aan op mijn studie en interesses. Wat ook heel belangrijk was, is de afstand woonplaats – werk. Ik kan nu weer op de fiets.

Volg je gevoel

Je gevoel over je baan en het bedrijf zijn belangrijk. Als je onzeker bent over één of beiden, zet dan de voor- en nadelen op een rijtje. Hoe wegen die tegen elkaar op? Let wel; ieder bedrijf heeft wel iets wat je niet helemaal leuk vindt, niets kan 100% aan jouw voorwaarden voldoen. Maar hoe belangrijk zijn die punten in relatie tot alle positieve punten? Blijft je gevoel, wees dan ook niet bang om te switchen. Het kan een leerzame stap zijn. Wellicht is je gevoel juist geweest, wellicht had je niet weg moeten gaan. Durf dat ook toe te geven. Een stap terug naar je oude bedrijf, betekent niet een stap terug qua carrière.

Ik heb geen spijt dat ik ben weggegaan, omdat ik anders nooit had gerealiseerd hoe goed ik het had en heb bij Hillenaar. Hoe goed het in mijn straatje past. Ik werk samen met een collega waar ik een super klik mee heb. Sfeer is echt belangrijk, je kunt heel ongelukkig worden als dat niet goed zit.

Echt op je plek zitten

Hillenaar is een platte organisatie, boven mijn afdeling staat direct de directeur. Ik kan zelfstandig werken en draag verantwoordelijkheid. Er is niet de noodzaak om hogerop te komen, directeur hoef ik niet te worden. Ik kan mezelf wel verder ontplooien door opleidingen, cursussen en trainingen te volgen. Hillenaar staat daar voor open, mits het relevant voor de functie is natuurlijk.

Ik zit op de plek waar ik wil zitten. Ik heb rust. Terug op het oude nest.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Mijn plek is bij Hillenaar'?