Minder logische loopbaan

Peter Kindt

Peter Kindt (33) studeerde Chemische Technologie en voltooide een PhD in Fysica. Peter houdt graag zijn opties open en sinds 2007 werkt hij bij ING, nu als accountmanager bij Global Credit Restructuring. Hij is genomineerd als Young Professional of the Year!

Veelzijdige uitdaging

Het is 5 jaar geleden: mijn promotieonderzoek, waarmee ik een expert geworden ben in een klein hoekje van de natuurwetenschappen, heb ik zojuist afgerond en ik ben toe aan een geheel nieuwe uitdaging. In plaats van een geijkte baan als postdoc of onderzoeker bij bijvoorbeeld een chemieconcern, besluit ik bij ING aan de slag te gaan. Hier ga ik (project)financieringen structureren in de wereldwijde metaal- en mijnbouwindustrie. De baan heeft zijdelings raakvlakken met mijn technologische achtergrond en modelleer expertise, maar trekt me vooral omdat ik denk dat ik heel veel kan ontdekken en leren. Het is een uitdaging die financiële, commerciële, juridische én sectorkennis vereist. Ofwel, een sprong in het diepe!

Minder logische keuze

Dit was één van de minder logische keuzes die ik in mijn leven gemaakt heb. Ook de volgende stap, naar mijn huidige baan, viel in deze categorie. Ik ben nu verantwoordelijk voor bedrijven in financiële problemen in de internationale portefeuille van ING en kom als zodanig vaak in lastige en gespannen situaties van bedrijven terecht. Samen met management, aandeelhouders en andere banken zoek ik naar oplossingen om een bedrijf door een moeilijke periode heen te helpen. Soms zijn er harde maatregelen nodig, maar vaak kan dit ook door leningcondities aan te passen of tijdelijk extra geld ter beschikking te stellen. Hiermee voorkom ik dat spaarders en aandeelhouders van ING verlies lijden. Ik ben er trots op dat ik op dit punt in mijn carrière al een dusdanig verantwoordelijke functie mag vervullen, want het gaat niet alleen om grote bedragen voor de bank, maar net zo goed over de toekomst van bedrijven en werknemers!

Ontdek je volledige potentieel

Ook in de toekomst hoop ik nog vele verrassende carrièrekeuzes te kunnen en mogen maken. Een rol als teammanager of een avontuur in het buitenland, wie weet? Ik geloof niet in een strak gedefinieerd carrièreplan en sta dus open voor wat er op mijn pad komt. Onlangs kreeg ik een goed advies dat ik graag door wil geven: als jongere is het belangrijk in een nieuwe functie voldoende ‘unknowns’ te hebben. Dingen te doen waarvan je niet weet of je het kunt en leuk zult vinden. Alleen op die manier kun je je volledig potentieel ontdekken en ontwikkelen!

Young professional of the Year

Ik ben vereerd dat ik ben verkozen tot ING’s Young Professional of the Year. Ik sta voor no-nonsense, common sense en probeer bij te dragen aan een transparanter bankwezen, waarbij banken weer gaan doen wat ze moeten doen: betalingsverkeer mogelijk maken en spaargeld nuttig en met een juist rendement weer uitlenen.

Via de verkiezingssite kun je jouw stem uitbrengen en mede bepalen wie de landelijke YPY verkiezing mag winnen. Je kunt hier mijn filmpje zien en kijken of je het met me eens bent! Op mijn eigen website kun je direct op mij stemmen. Ik zou je stem waarderen!

Tags: Carrièreswitch, Young Professional of the Year
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Minder logische loopbaan'?