MVOwise: Philips, DHV en KPMG

Zet je talent in voor een betere wereld. In de rubriek MVOwise houden we je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzame werkgevers. Met deze week: de groene doelstellingen van Philips, klimaatneutraal werken bij DHV en de Transparantiebenchmark van het Ministerie van EZ

Groene doelstellingen Philips

Philips heeft het afgelopen jaar 31% van de verkopen behaald met ‘Groene Producten’. Daarmee ligt de onderneming drie jaar voor op eerder vastgestelde doelen. Deze cijfers zijn dusdanig positief dat Philips haar doelen heeft bijgesteld: in 2015 moet de helft van alle producten voor minimaal 10% beter scoren op energie-efficiëntie, verpakkingen, gevaarlijke bestanddelen, gewicht, recycling, afval of levensduur dan vergelijkbare producten van concurrenten. Philips zet zich ook in voor het milieu via andere initiatieven, zoals het ‘Africa Lighting’ project dat voorziet in de ontwikkeling van een nieuwe generatie duurzame – door zonne-energie gevoede – verlichtingsoplossingen voor Afrikaanse landen.
.


.

DHV wereldwijd klimaatneutraal in 2010

DHV heeft de ambitie om in 2010 wereldwijd klimaatneutraal te werken en in 2015 de CO2-uitstoot per werknemer met 25% te verlagen. De resterende CO2-emissies wordt zoveel mogelijk via eigen  projecten gecompenseerd. “Op de korte termijn moeten groene energie, het verder vergroenen van ons mobiliteitsbeleid, verduurzaming van onze kantoren, maar ook een gedragsverandering van onze mensen, leiden tot de nodige reductie,” aldus bestuursvoorzitter Bertrand van Ee. DHV is een van de ondertekenaars van het internationale ‘Copenhagen Communique on Climate Change‘.

KPMG: MVO Transparantiebenchmark

De jaarlijkse Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economische Zaken toetst de transparantie van verslaglegging op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Rabobank was in 2009 voor de derde keer winnaar van deze transparantieprijs. KPMG gaat de komende twee jaar voor het Ministerie van EZ de benchmark uitvoeren. Eerder werd dit gedaan door Berenschot en PwC.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'MVOwise: Philips, DHV en KPMG'?